Szokolay Zoltán: lájkolgatás helyett olvassunk verset!
Kultúra

Szokolay Zoltán: lájkolgatás helyett olvassunk verset!

Szokolay Zoltán költő szerzői estjének adott otthont a Martonosi Pál Városi Könyvtár. A József Attila Irodalmi Kör vezetője, Sári Katalin beszélgetett az alkotóval a kezdetekről, napjaink verseiről és a költészet fontosságáról.

- Nagyjából hatvan évvel ezelőtt, mikor kicsi gyermek voltam, édesanyám sokáig volt velem egyedül, nap, mint nap. Minden este kiválaszthattam egy könyvet otthon, a könyvespolcról, a verset pedig ő választotta ki az adott kötetből. Így kerültem legelőször kapcsolatba a versekkel. Később, iskolás koromban én megígértem neki, hogy egyszer még költő leszek. Sajnos ezt ő már nem élhette meg, de bízom benne, hogy valahonnan most is figyel engem, és látja, hogy az álmom valóra vált – mesélte az est főszereplője.

A költővel Sári Katalin beszélgetett. A moderátor arra is választ adott, mi alapján lett Zoltán a mostani meghívott vendég.

- A József Attila Irodalmi Körrel nem titkolt célunk, hogy értéket teremtsünk, adjunk közzé és adjunk tovább. A mai esténk értéket adunk tovább, hiszen a hallgatóság megismerkedhet egy beszélgetés során Szokolay Zoltán költő életével és legjelentősebb műveivel is. Indítottunk korábban egy pályázatot Cselekvő szeretet címmel, ennek ő lett a nagydíjasa, azóta folyamatosan figyelem a verseit, művészetét – árulta el Sári Katalin.

Az est során több alkalommal is közönség elé állt Gyöngyösi Szabó Katalin versmondó, de Szokolya Zoltán is felolvasott saját versei közül.