Szombaton VIII. Sóstó Gulyásfesztivál
Kultúra

Szombaton VIII. Sóstó Gulyásfesztivál

A VIII. Sóstó Gulyásfesztivál lesz április 14-én szombatom a Sóstó Csárda parkerdejében. A Gulyásfőző versenyre több tucat csapat jelentkezett. A népünnepélyen egész napos, ingyenes családi programokat szerveztek. A főzőverseny összdíjazása 200 000 forint, de minden induló csapat ajándékban részesül. A csárda gigaüstben elvitelre is készít a jól bevált receptje alapján gulyáslevest. Még lehet jelentkezni! Szombat reggel tehát, vigyázz, kész, GULYÁSFESZTIVÁL!

Immár nyolcadik alkalommal rendeződik városunk és a térség legnagyobb gasztro-kulturális eseménye, a Gulyásfesztivál. A szervező Sóstó Csárda és a KB Autoteam Kft. épp hogy meghirdette a gigafőzést, már is tucatnyi csapat jelentkezett, hogy biztos helye legyen a parkerdőben megvalósuló, tavasznyitó népünnepélyen, de mint megtudtuk van még hely további résztvevőknek.

A gyermekekre sok érdekes program vár

Herczeg Nóra ügyvezető: „Ismét a visszajáró baráti társaságok, közösségek jelentkeztek jellemzően, tehát sok ismerős arccal lehet majd összefutni. A Gulyásfesztivál nagy családjának igyekeztünk kellemes körülményeket teremteni. Úgy tűnik a jó Isten is velünk van, mert remek időt ígér az előrejelzés. A nevezési díj 10 000 Ft, amiért a hangulatos környezetet és a komfortos infrastruktúrát kapják vendégeink, plusz erre az alkalomra készített egyedi kötényt, egy tekercs papírkéztörlőt és egy Kiskunhalas feliratú, címeres sálat.

Zsűri értékeli a versenyre benevezett csapatok készítményeit

A csapatok oklevéldíjazásban részesülnek, az első 3 helyezett két kategóriában, összesen 200 000 Ft pénzjutalomban, oklevél, kis bogrács és fakanáldíjazást tudhat majd magáénak. Különdíjakra is számolhatnak főzőink. Így a tálalás, öltözet, főzőhely kialakítás, asztaldísz és a jó hangulat is értékelésre kerülnek. Két zsűri csoport működik majd. Közismert neveket is említhetek. Például Takács Pali és Lekrinszki Zoli, „Leki” is a zsűriben lesz.”

A teríték megjelenése külön díjazásban részesül

Takács József (Pumi) ügyvezető. „Kétféle gulyásfőző kategória lesz. Az egyik az alföldi, a másik pedig az egyéb gulyásleves készítmények. A verseny izgalmait fellépők oldják, többek között a Kiskunhalasi Szivárvány Bábcsoport, Figura Ede zenés gyermekműsora, a Kóló Tánccsoport Tompáról és a Halas népdalkör. A mai világ kultúrája is szerephez jut, így a Gandup Kid’s Tánccsoport, a Halas Fitness Egyesület és a Blues Boots zenekar. Ingyenes programjaink a családokra koncentrálnak.

Különböző fellépő csoportok színesítik a fesztivált

A kézműves foglalkozás és az íjászkodás élmény lesz kicsinek-nagynak, a rodeo bika is minden korosztályt elvarázsol majd. Akik pedig nem versenyeznek, azoknak a gigaüstben készült, klasszikus gulyáslevesünket ajánlom 800 forintos akciós áron, helyben fogyasztásra és elvitelre is. A nevezési határidőt meghosszabbítottuk április 13-ig. A bepakolás 6.30-tól kezdődik, 7 órától várjuk a csapatokat regisztrációra, 8.30-kor technikai megbeszélést tartunk számukra. A várható többezres vendéglétszám biztonsága érdekében és higiéniai okok miatt a lovas fogatokat nem engedjük be a rendezvény területére.”

Gigaüstben készül helyben fogyasztásra és elvitelre is a "Csárdagulyás"

Bővebb információ a www.sostocsarda.hu honlapon, a csárda facebook profilján és a +36 20 983 6014-es telefonon.
(X) Archiv képek: Kovács Iván

Még több cikk