Szüreti forgatag
Kultúra

Szüreti forgatag

Új elemekkel kibővítve folytatta hagyományőrző programsorozatát a Kiskunhalasi Felsővárosi Általános Iskola és a Kalamáris Kulturális Alapítvány. A szüreti forgatagnak az időjárás is kedvezett, szép őszi időben vigadozhattak a gyerekek.

Juhászné Czinkóczi Éva igazgató köszöntötte a rendezvény résztvevőit. Az iskola diákjai Kovács Lászlóné tanárnő vezetésével énekeltek. A tanulók műsorát egy kis mulatozás követte. A programokat Hegyes Emőke tanárnő ismertette.

Tarkabarka mező lett szeptember 28-án délután a suli udvarából. Sok-sok tartalmas szabadidős program várta a tanulókat. Ha már szüreti forgatagról van szó, a szőlőpréselés és a mustkóstolás is része volt a rendezvénynek.

Ügyességi versenyek sora várta a gyerekeket. Volt gólyalábazás, hordógurítás, puttonyba dobás. Aki szerette volna, az a kézügyességét is bizonyíthatta például az aszfaltrajzversenyen vagy a kézműves foglalkozások alkalmával. Kosárfonás, marcipángyurmázás, gyöngyfűzés, gyertyakészítés és tűzzománcozás is a kínálatban szerepelt. Akik a kézművességbe belekóstoltak, saját maguk készítette ajándékot is hazavihettek.