Szüreti vigasságok
Kultúra

Szüreti vigasságok

A Kiskunhalasi Felsővárosi Általános Iskolában hagyományőrző program várta a gyerekeket pénteken délután. Szüreti forgatagnak lehettek részesei az alsó tagozatos diákok. Ahogy a korábbi években, úgy most is a Kalamáris Kulturális Alapítvány szervezte a rendezvényt.

Ének, zene, tánc… - ez mind hozzátartozik a szüreti mulatsághoz. A legfőbb kellék azonban a szőlő, majd a belőle készült must, melyet meg is kóstolhattak a gyerekek frissen préselve.

- Nagyon szeretik, nagyon várják a rendezvényt tanulóink. A szüreten kívül olyan kézműves tevékenységeket is bemutatunk, amelyekkel sok diák máshol már nem találkozik – mondta Mészárosné Lövey Mónika, a Kalamáris Kulturális Alapítvány elnöke.

A program konferansziéja Hegyes Emőke volt. A tanárnő köszöntötte a résztvevőket, a fellépőket és a közönséget. Mesterné Taskovics Valéria több mint két évtizede jelen van a szüreti vigasságokon. Megosztotta velünk gondolatait.

- Halas mezőváros. A szőlő és a bor kultúrájának hagyománya van. Minden generációnak átadjuk ezt az érzést, tudást, ismeretet – fogalmazott az igazgatóhelyettes asszony.

Az oktatási intézményben emlékkiállítást szerveztek Tóth Abonyi Balázs szíjgyártó és nyerges mester halálának 20. évfordulóján.

A rendezvényről további részletek a Halasi Tükör szeptember 18-i számában.

Még több cikk

Dallista február 9.

Dallista február 9.

Illusztrációk

Illusztrációk

Mindig másképpen…

Mindig másképpen…