Take Heart: a zenét is Isten teremtette
Kultúra

Take Heart: a zenét is Isten teremtette

Egy hatvani zenekar koncertezett a kiskunhalasi református imaházban. A fiatalokból álló csapat dicsőítő énekekkel érkezett városunkba. Az épület színültig megtelt érdeklődőkkel, a dalokat a közönség együtt énekelte az előadókkal.

A Take Heart zenekar szívből jövő érzéseket szeretne közvetíteni a dalaikon keresztül hallgatóságuknak.

- A hatvani református gyülekezetben már elég régóta van dicsőítő zenekar, azonban mi, fiatalok csak nagyjából 3-4 éve zenélünk ebben a formációban együtt. Apukám a hatvani gyülekezetben segédlelkész, így én köztük nőttem fel. Mindig is vonzott ez a zenekar, most pedig, hogy az én vezetésemmel működhet, mindennél többet jelent nekem. Az Isten dicsőítése zenén keresztül számomra a legfontosabb dolog, imádom. Eredetileg hegedűn játszottam, aztán megismerkedtem a gitározással és a rockzenével, ez pedig szerintem nagyon jót tett a zenekarnak is. Folyamatosan bővítjük a repertoárunkat, újabb és újabb egyházi dalok kerülnek be a műsorba – árulta el Kim Sungjin, zenekarvezető.

A csapatban mindenki játszik valamilyen hangszeren. Céljuk az, hogy a fiatalokat is meg tudják szólítani a dicsőítő énekek segítségével.

- Ez a mostani, kiskunhalasi rendezvény attól különleges, hogy mi, fiatalok a korosztályunk tagjainak muzsikálunk. Nagyon fontos, hogy a középiskolások körében is bőven legyenek olyanok, akik templomba járnak, hisznek Istenben. És ha ezt az érzést éppen a zenénkkel tudjuk közelebb hozni számukra, akkor nekünk hétről-hétre színpadra kell állnunk, hogy megmutassuk, micsoda ereje van a dicsőítő énekeknek – mondta Kim Ye Lin, zongorista.