Tanári hangverseny
Kultúra

Tanári hangverseny

A közelgő magyar kultúra napja előtt is tisztelegtek műsorukkal a Tanári hangverseny résztvevői január 20-án este a Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti Iskolában. Tizenkét pedagógus lépett közönség elé produkciók alkalmával.

A koncert első felében komolyzenei művek hangzottak el. Repertoáron volt Mozart, Reinecke, Saint-Saens, Rachmaninov, Kovács Béla és Lavotta János egy-egy szerzeménye. A hangverseny zárásaként Elvis Presley egy dala és jazz standard szerepelt a programban.

- Évek óta hagyományosan január hónapban rendezzük meg Tanári hangversenyünket a magyar kultúra napját is ünnepelve ezzel. Több művésztanárunknak ad lehetőséget a bemutatkozásra ez a hangverseny. Örülünk annak, hogy tanítványaink is láthatnak bennünket a színpadon szerepelni. Ezzel próbáljuk őket ösztönözni arra, hogy érdemes kitartóan, rendszeresen gyakorolniuk, hogy hasonlóan szép élményekben legyen részük saját muzsikálásuk során – fogalmazott Kovács Andrea, a Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója.

A rendezvényt Borbényi Márta konferálta. Elmondta, ezzel a programmal a 60 éves a zeneiskola sorozatuk újabb állomásához érkezett.

- Mindennél fontosabb a személyes példaadás. Különösen fontosnak tartjuk ezt mi, zenetanárok. A színpadi szereplésnek a jó példáját szeretnénk bemutatni a közönségnek – mondta a tanárnő. – Figyelmet szentelünk gyökereinknek, nemzeti tudatunk erősítésének – tette hozzá.

A Tanári hangversenyről további részletek a Halasi Tükör hetilap január 29-i számában.

Még több cikk

Gyilkos irodák

Gyilkos irodák

Dallista február 16.

Dallista február 16.

Friss dallista

Friss dallista