Tavaszi színházi bérlet
Kultúra

Tavaszi színházi bérlet

Most már ismert, hogy melyik három előadás tekinthető meg a tavaszi színházi sorozat keretében Kiskunhalason. A miniszter félrelép, a Nő a tét és egy Molnár Ferenc-darab, Az ördög lesz műsoron parádés szereposztásokkal. A Bánfalvy Stúdió, a Gergely Theater és a Zenthe Ferenc Színház vendégjátéka a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Szolgáltató Kft. szervezésében tekinthető meg.

Folytatva a hagyományokat a kulturális étlapon ezúttal is három színházi darab kiskunhalasi bemutatója szerepel.

A miniszter félrelép Ray Cooney nagy sikerű vígjátéka a Bánfalvy Stúdió vendégszereplésével február 25-én tekinthető meg. A főbb szerepekben Gesztesi Károly, Beleznay Endre és Harmath Imre lép színpadra. A történet szerint Richard Willey, a kormány egyik sikeres, fiatal minisztere gáláns kalandra készül az ellenzéki frakció titkárnőjével egy patinás hotelben. Az este azonban nem kezdődik a legjobban, hiszen a szobába belépve, azonnal találnak egy „hullát” az ablakban. Richard végül segítségül hívja parlamenti titkárát, így már hárman próbálják megoldani ezt a rendkívüli helyzetet. Nincs könnyű dolguk.

A második előadás Capone-Galli: Nő a tét című zenés vígjátéka. A Gergely Theater viszi színpadra március 20-án. Gergely Róbert igazgató előzetesként annyit árult el róla, hogy ez egy olasz darab magyarországi ősbemutatója lesz parádés szereposztással. Kiskunhalasra várjuk Forgács Gábort, Boros Zoltánt, Magyar Attilát, Némedi-Varga Tímeát.

A tavaszi színházi évadot Molnár Ferenc örökérvényű Mefiszto-története zárja áprilisban. Az ördög fordulatokban gazdag, éles humorú vígjáték, amely bravúros érzékenységgel világítja át a férfi-nő viszony legrejtettebb mélységeit. János, a tehetséges festő izgatottan várja legjobb barátja feleségét, Jolánt, hogy megfesse a portréját. A találkozás kínos, mindketten próbálnak felülkerekedni egymás iránt táplált, elfojtott szerelmükön. Jolán már éppen készülne modellt ülni, amikor váratlanul megjelenik egy elegáns és sötét tekintetű alak, az ördög. A címszerepet Mészáros Máté játssza. Jolánt Bozó Andrea, Jánost pedig Fenyő Iván alakítja.

Az őszi bérleteseknek január 15-én és 16-án, az új bérleteseknek pedig január 17-től lesz alkalmuk a vásárlásra a Közösségek Házában munkanapokon 8-tól 16 óráig.

Még több cikk

Dallista június 2

Dallista június 2

A pánsíp vonzásában

A pánsíp vonzásában