Térzenei sorozat indult
Kultúra

Térzenei sorozat indult

Öt koncertet terveznek, az elsőt a hétvégén tartották Kiskunhalason. A Philharmonic Brass Quintett vendégszerepelt a főtéren. A fúvós ötös pécsi formáció. Az együttes tagjai: Vörös Tamás, ifj. Mátyás Tibor – trombita, Szilágyi Lajos – kürt, Barkóczi László – harsona és Beregi András – tuba. Városunkba két énekes is elkísérte őket: Rózsa Bernadett és Bognár Szabolcs.

Szilágyi Lajos: - Operettek, operaáriák és szórakoztató dalok hangzottak el. A vírushelyzet ideje alatt is folyamatosan jártunk fellépni. A panelek között játszottunk mini koncerteket, amelyeket az emberek nagy szeretettel hallgattak. Dolgozhattunk, szórakoztattunk és szolgáltunk. A szórakoztató komolyzenét így el tudjuk vinni a nagyközönségnek. Hihetetlenül csodálatos dolog ez. Óriási, hogy kimozdulhatnak az emberek, beszélgethetnek egymással, és közben még zenét is hallgathatnak. Az együttesben professzionális zenészek vannak, szimfonikus zenekarok vezető művészei, több doktor, professzor. Sajnos bent, koncerttermekben még nem tudunk játszani.

- Hogyan csatlakoztál a formációhoz?

Bognár Szabolcs: - A fiúkat még iskolai tanulmányaim alatt ismertem meg. Pár évvel ezelőtt már dolgoztunk együtt. Nagyon sok fellépésen vagyunk túl, úgyhogy – már mondhatni – barátsággá alakult a mi kapcsolatunk. Operaénekesként én emellett szólóban is tevékenykedem. Tavasszal a Vivat Bacchus együttessel jöttem volna Kiskunhalasra. A borudvarban idén személyesen nem találkozhattunk, ezért is volt nagy öröm számomra, hogy a fúvós ötössel felléphettem. A koncerten egy nagyon kedves kolléganőm, Rózsa Bernadett művésznő is velem énekelt.

További részletek a Halasi Tükör hetilap július 8-i számában.

A Filharmónia-sorozat következő koncertje július 4-én 17 órakor lesz Kiskunhalas főterén. Fellép a Pécs Percussion.

Még több cikk

Kór- és kordokumentum

Kór- és kordokumentum