Tizenhat remek produkció a karaokedöntőben
Kultúra

Tizenhat remek produkció a karaokedöntőben

A Halas Televízió 2009 óta minden év októberében megszervezi tehetségkutató műsorát. Idén, a 12. Ganzair-Pont Karaokeversenyre közel ötven jelentkezési lap érkezett az ország legkülönbözőbb pontjairól. A többkörös előválogató után, a múlt hétvégén lezajlott az idei megméretés döntője, ahol 16 produkciót tekinthetett meg a zsűri a kamerák kereszttüzében.

Az énekesek a járványügyi szabályok betartása mellett, kézfertőtlenítés és lázmérés után, maszkot viselve érkezhettek meg a Halas Televízió stúdiójába, a 12. Ganzair-Pont Karaokeverseny döntőjére. Ezt követően sorszámot húztak, így derült ki, milyen sorrendben csendül majd fel a 16 sláger a műsorban.

Ebben az évben egy háromtagú zsűri értékelte a produkciókat. A műsor eddigi összes évadában ott volt az ítészek között Csorvási Zoltán, a Lyra együttes alapítója, aki most is hasznos tanácsokkal látta el az énekeseket. Jeszenszky-Sebők Juditot szintén a Lyra együttesből ismerheti a közönség, Fazekas Eszter pedig a TV2 Star Academy tehetségkutatójában szerepelt nagy sikerrel.

- Senki nem hitte az első műsor alkalmával, hogy még 2020-ban is itt ülhetünk majd a zsűriasztalnál és hallgathatjuk az énekesek produkcióit. A mezőny minden évben egyre erősödik, mostanra pedig eljutottunk oda, hogy egy országos versennyé nőtte ki magát a Halas TV kezdeményezése. Jó látni és hallani, milyen sok lelkes és tehetséges fiatal énekel hazánkban, akik ráadásul nem is félnek megmutatni magukat a TV képernyőn – mondta értékelésében Csorvási Zoltán.

A versenyzők többsége most is nagyon „magasra helyezte azt a bizonyos lécet”, hiszen nem könnyen elénekelhető dalokat hoztak magukkal, hanem nagyívű, komoly énektudást igénylő zeneszámokat.

Az elkövetkező hetekben érdemes lesz figyelni a Halas Televízió műsorát és a Pont Facebook oldalát is, hiszen a zsűri minden héten kiválaszt 1-2 produkciót, amik bekerülhetnek a top9-es mezőnybe. Az ünnepélyes eredményhirdetés december 19-én lesz, akkor derül ki, hogy ki lesz 2020-ban az Év hangja.

A döntőn készült fotókat IDE kattintva lehet megtekinteni, az összefoglaló pedig pénteken 19:15-től lesz látható a Híradót követő Napi Mozaikban.

Még több cikk

Dallista november 22.

Dallista november 22.