Tizenkettedszer száll a dal
Kultúra

Tizenkettedszer száll a dal

Az ország szinte minden tájegységét megmozgatta a Halas Televízió tehetségkutató műsora. A 12. Ganzair-Pont Karaokeversenyre közel ötven nevezési lap érkezett előzetesen. A műsor előválogatója az elmúlt hétvégén zajlott a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett.

A halasi jelentkezők mellett érkeztek énekesek többek között Budapestről, Bajáról, Székesfehérvárról, Pécsről, Szegedről, Kabáról, Dunavecséről, Egerből, Hajdúböszörményről, sőt még Miskolcról is. A legfiatalabb nevező 11 éves múlt, de volt olyan nyugdíjas is, aki lassan betölti 70. életévét.

Ebben az évben egy négytagú zsűri értékeli a produkciókat. A műsor eddigi összes évadában ott volt az ítészek között Csorvási Zoltán, a Lyra együttes alapítója, és természetesen most sem lesz ez másként. Két új hölgy zsűritag is helyet foglal az asztalnál. Jeszenszky-Sebők Juditot szintén a Lyra együttesből ismerheti a közönség, Fazekas Eszter pedig a TV2 Rising Star című tehetségkutatójában szerepelt nagy sikerrel. Nem hiányozhat a zsűri soraiból most sem Hegyesi Bandi, a Gypo Circus zenekar frontembere.

A döntőbe, a négytagú zsűri szavazatai nyomán 19 versenyző került be, őket a műsor szerkesztői a napokban értesítik telefonon a további részletekről.

A döntő felvételére október 25-én, vagyis most vasárnap kerül sor a Halas TV Bethlen Gábor téri stúdiójában. Az előválogatón készült fotógaléria ITT tekinthető meg.