Továbbgondolt programok
Kultúra

Továbbgondolt programok

A Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti Iskola zenei versenyén 41 diák indult, akiket 15 pedagógus készített fel. Két különböző stílusú szabadon választott művet játszottak a gyermekek kotta nélkül. A versenyprodukciók a világhálón érhetők el, a Zenés Adventi Naptár szintén. A részletekről Kovács Andrea igazgatót kérdeztük.

- Véget ért a Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti Iskola téli online zenei versenye. Mennyire mozgatta meg a megmérettetés a növendékeket?

- A tavasz óta fennálló rendhagyó helyzet miatt kihívás volt iskolánknak az eddig megszokott programjaink továbbgondolása, az új lehetőségek megtalálása. Eldöntöttük, hogy az évek óta megrendezésre kerülő egyre nagyobb érdeklődésnek örvendő zenei versenyünket sem halasztjuk a jövő tanévre, hanem megtartjuk online szervezésben és megvalósításban. Iskolánk minden tanszaka képviseltette magát a versenyen. Volt olyan tanárunk, akinek 7 növendéke is felkészült a versenyre. Növendékeinknek ugyanolyan izgalmas volt a felkészülés, mintha élő versenyen kellett volna szerepelniük, sőt izgalmas kihívás volt számukra a kamera és a mikrofon jelenléte is.

- Hol és hogyan érhetik el a zeneszerető érdeklődők a versenyprodukciókat és a művészeti iskola adventi hangversenyét?

- A fő helyszín jelenleg iskolánk Facebook-oldala (Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti Iskola), de fejlesztés alatt áll a YouTube-csatornánk is, ahol tervezzük a jövőben a Tanszaki hangversenyeink élő közvetítését, valamint az addig elkészült zenei videóink feltöltését is. Adventi Hangversenyünk is Facebook-oldalunkon érhető el. Nagyon örülünk a több száz megtekintésnek, és bízok abban, hogy a megosztásokkal egyre többen ismerhetik meg iskolánk munkáját, növendékeit. Itt szeretném megköszönni Lauer Zsolt tanár úrnak a videofelvételek elkészítéséhez való hozzáértését, a sok háttérmunkát és türelmét.

- Az ünnepekre virtuális Adventi képeslapok is készültek. Ez mit jelent?

- Zenés Adventi Naptárunk megálmodója Hamza Barbara kolléganőm, technikai megvalósítója ennek is Lauer Zsolt. A kreatív ötlet adta magát, hiszen így a versenyfelvételeket be tudjuk mutatni ezáltal. A Zenés Adventi Naptárunk december 1-jétől december 24-ig minden nap 17 órai kezdettel nyílik ki iskolánk Facebook-oldalán.  

Kívánok minden kedves olvasónak egészségben és muzsikában gazdag áldott karácsonyi ünnepeket!

A bővebb interjút a Halasi Tükör hetilap december 23-i számában olvashatják.