Tűzzománc tábor a Végh-kúriában
Kultúra

Tűzzománc tábor a Végh-kúriában

Gyerekzsivaj töltötte be az épületet a vakáció óta már nem először. Most Tűzzománc tábort tartottak a megújult Végh-kúriában. A gyerekek a hagyományos technikák mellett sok újdonságot is kipróbálhattak. A résztvevők minden új ismeretre fogékonyak voltak, csak azt sajnálják, hogy gyorsan elszaladt a hét.

A vakáció idején egymást érik a táborok a nemrég felújított Végh-kúriában. Az új pajta is jó szolgálatot tesz, többek között lehet itt játszani és kézműveskedni. A héten a Tűzzománc tábor résztvevőit is sokféle tevékenység várta. – Egyszerre 5-6 fő tudott tűzzománcozni Jakabfi Mártival a műhelyben, addig a többiek csoportokban másféle tevékenységet végeztek, például pályákat készítettek a kis robotoknak, de a gyerekek élvezték a legózást is. Mivel rájöttünk, hogy a gyerekek alig tudnak társasjátékozni, erre is tanítottuk őket, de e mellett egy kis mozgásra, például tollasozásra is mód nyílt – mesélte Kovács Ibolya pedagógus.  

A tábor végéhez érve a gyerekek sokat ügyesedtek, például mindenki elsajátította a tűzzománc készítés technikáját, de nagyon népszerű volt a 3D-s toll használata és a zenélő, interaktív képek készítése is. A tábor egy EFOP-os program, „Az egész életen át tartó tanuláshoz hozzáférés biztosítása Kiskunhalason” elnevezésű pályázat részeként jött létre. A 39 millió forintos támogatásból ezen kívül még többféle tanfolyam és szakkör is megvalósul.