Ünnepeltek a táncosok
Kultúra

Ünnepeltek a táncosok

25 év egy ember életében is hosszú idő, nem hogy egy tánccsoport életében. Több száz próba és fellépés van a tagok lábában, hogy az elkopott csizmákat és cipőtalpakat ne is említsük.

A szombat este azonban az önfeledt ünneplésé volt a Halas Táncegyüttes háza táján. A több mint 100 táncosnak pedig 12 tagú népi zenekar húzta a talpalávalót. Kellett is a sok zenész, hisz a koreográfiák tájegységenként váltották egymást a színpadon.

A gálaműsor elején az utánpótlás gyermekcsoportok mutatták be tudásukat, Dóka Zsuzsanna és Csordás Krisztina vezetésével. Az alsó tagozatos gyerekek moldvai és sárközi koreográfiákkal kápráztatták el a nézőket.

Ezután léptek színpadra a felnőtt csoportok tagjai, képzeletben így látogathatunk el a csodálatos Erdély számos tájaira, Boncidától Kalotaszegig, vagy épp Mezőségtől Moldváig.

A másfél órás gálaműsor fináléjában megtelt a színpad a gyerekekkel, felnőttekkel, seniorokkal, új és régi táncosokkal- hisz ez az összefogás, és a tánc iránti alázat garantálja azt, hogy a 30 éves gálán, 2018-ban is ilyen színvonalon fog ünnepelni a Halas Táncegyüttes!

Tekintse meg az est legérdekesebb pillanatait IDE kattintva!

Szöveg: Vadkerti Mónika
Fotó: Pozsgai Ákos