Új-Hunnia 2039
Kultúra

Új-Hunnia 2039

Ezzel a címmel jelent meg Petes Gábor első sci-fi regénye a Metropolis Media Kft. gondozásában. A keceli szerző könyvének témája nagyon aktuális, hiszen egy világjárvány pusztítása utáni túlélők kalandjait mutatja be. Örömmel beszélt lapunknak a kötet megszületéséről és további könyvterveiről is.

- Mióta foglalkozol hobbi vagy akár komolyabb szinten az írással?

- 9 éves voltam, amikor megjelent az első mininovellám egy keceli lapban. Akkor éreztem először, hogy a legegyszerűbben úgy tudom kifejezni magam, ha leírom a gondolataimat. Később a rapzene töltött be központi szerepet az életemben sok dalszöveget írtam amerikai rapperek instrumentális alapjaira. A legnagyobb mérföldkő másfél évvel ezelőtt jött el az életemben, akkor kezdtem neki a most megjelent regényemnek.

- Miről szól a kötet, vannak-e valós elemek a történetben?

- Mindig is érdekelt a magyarság valódi őstörténete és az önfenntartó életmód. Ezekből gyúrtam össze egy négy szálon futó, 2039-ben játszódó történetet. A főhősök a Zselic lankái között élő önfenntartó közösség tagjai. Ez ugye fikció, de úgy alkottam meg a karaktereket, hogy teljesen valóságosnak hassanak. Azért tartott másfél évig a könyv megírása, mert hiteles adatokat szerettem volna belevinni a történetbe. Voltam több ökofaluban, tanulmányoztam, hogy élnek a valóságban ezek az emberek, a tapasztalataimat pedig mind leírtam.

- Sajnos nagyon aktuális most a könyved témája, hiszen egy világjárvány tartja félelemben az embereket most is a Föld számos országában.

- Igen, a könyvemben is egy nagy járvány okoz bajokat. Egy világméretű ebolajárvány után egy évvel kapcsolódunk be a főhősök életébe. Ők természetközeli emberek, ezért élhetnek túl egy ilyen komoly vírushelyzetet is. Megpróbálják a járvány sújtotta világot újjáépíteni, e közben pedig persze különféle kalandokba keverednek, veszélyes helyzeteket kell megoldaniuk közösen.

- Milyen érzés, hogy végre kezedbe veheted életed első saját könyvét?

- Néhány hete vehettem át a kiadótól a saját példányaimat. Fantasztikus érzés, hogy sikerült megvalósítani az álmomat és megjelenhetett ez a kötet. Első körben 5.000 példányban adták ki, már az előzetes megrendelések is pozitívak voltak, és azóta is szép számban fogy az online vásárlók körében. A jogok a kiadónál vannak 10 évig, így ez idő alatt, ha szükség lesz rá, bármikor újranyomják majd a nekik tetsző példányszámban.

- Gondolom, hogy a mostani sikeren felbuzdulva már tervezel újabb köteteket. Ezt a történetet folytatnád, vagy más elképzeléseket valósítanál meg inkább?

- Természetesen már csomó gondolat van a fejemben azzal kapcsolatban, hogyan lehetne ezt a sztorit tovább vinni, de új területeken is kipróbálnám magam. Nagyon érdekelne például a forgatókönyvírás is. Örülnék, ha az Új-Hunnia 2039 egyszer mozivászonra kerülhetne, és további olyan történeteim is lennének, amikből akár alacsony költségvetésből is ki lehetne hozni egy mozifilmet.

Még több cikk

Apa-lánya örömzene

Apa-lánya örömzene

Dallista július 5-re

Dallista július 5-re