Új korszak kezdete
Kultúra

Új korszak kezdete

A Közösségek Házában idén nyáron Virágné Színes Ilona alkotásait lehetett megtekinteni. A kiskunhalasi művész-tanár arcokat mutatott be különböző megközelítésekből. A kiállítás-megnyitó után Fonyódra utazott alkotótáborba, ahol új korszakot nyitott. 

A baptista közösség szervezi azt az alkotótábort, melyben immár második alkalommal dolgozott együtt művésztársaival a kiskunhalasi pedagógus. A Balaton környéki foglalkozásokon írók, költők, grafikusok, festők képviseltetik magukat évről évre. Virágné Színes Ilona ezt külön pozitívumnak tartja, mert van mód ezáltal a művészetek és művészek közötti párbeszédre. 

- Az idei téma a Mégis volt. Nagyon nehéz volt megfogni festőként – mondta Ilona. - Az Utak címet adtam annak a képemnek, amelyik a leginkább alkalmasnak találtatott a Mégisre. Új korszakot kezdtem. Ez letisztultabb az előzőeknél. Ez egy papírletakarós, spray-vel fújós technika, akrilfestéssel kiegészítve – tudtuk meg Ilonától. Beszélt arról is, hogy hamarosan újabb tárlaton mutatja be alkotásait, ezúttal Pirtón S. Császár Annával közösen