Újévi koncertre készülve
Kultúra

Újévi koncertre készülve

Közvetlen a 2017-es hangverseny után elkezdődött a felkészülés a 2018-as Újévi koncertre. A Baptista Imaházban tartják január 2-án 18 órakor a Kiskunhalasi Városi Fúvószenekar és Gál Gabi énekművész közreműködésével

Nincs két egyforma Újévi koncert. A hangulat hasonló, a repertoár különböző, persze egy-egy állandó zenei betét található benne. - Mindig igyekszünk valami új színt vinni a műsorba. Most az operett és a musical lesz a fő irányvonal. Ezen kívül lesznek klasszikus számok, főleg az első blokkban. A másodikban a zenekar is játszik feldolgozásokat – mutatott rá Lauer Zsolt karmester, művészeti vezető.  

Sosztakovics, Carmina Burana, Gershwin, Mary Poppins, Az Operaház fantomja és filmzene-átiratok szerepelnek repertoáron. A koncertet a Radetzky-induló zárja. - A 2017-es Újévi koncert után rögtön elkezdtünk ötletelni. Meg kellett hangszerelni az énekes számokat. Erre a munkára nyáron kerítettem sort – árulta el érdeklődésünkre Lauer Zsolt.  – Fúvószenekari kísérettel az énekes produkció unikum lesz. Ez nem bevett szokás, kicsit kísérletezésnek is mondható. Komplett, egységes műsort sikerült összehozni alapos előkészítő munkával – tette hozzá. 

A Kiskunhalasi Városi Fúvószenekar képviseletében Lauer Zsolt, Kovács Tamás és Molnár Ferenc koordinálják a hangverseny zenei részét. A koncert két, közel egyórás részből áll. Az est vendége: Gál Gabi énekművész.  

- Mindenki találhat majd a lelkéhez közel álló dallamokat. Slágerek fognak felcsendülni. Lauer Zsolt fúvószenekari átiratai magukért beszélnek. December elején volt az első közös próbánk. Hálás vagyok a zenekarnak, hogy maximális felkészültségükkel egy nagyszerű koncert elé nézhetünk – fogalmazott Gál Gabi. 

A koncertre jegyeket a Baptista Imaházban lehet még váltani január 2-án a hangverseny előtt.

Még több cikk

Átjárók

Átjárók