Újra első lett
Kultúra

Újra első lett

Hambalkó Magdolna halmozza a sikereket. A kiskunhalasi babakészítő saját tervezésű babákat és maketteket alkot igen eredményesen. Műveinek számos csodálója van már, és évről évre megnyeri az országos megmérettetéseket.

Újabb sikerről számolhatunk be. A 22. Országos Baba- és Mackókészítési Verseny első díja Kiskunhalasra került Hambalkó Magdolnának köszönhetően. A megmérettetésre ezúttal Győrben került sor. A kiállítást a Zichy-, a díjkiosztót pedig az Esterházy-palotában rendezték. A helyi babakészítő oklevelét Keglovich Ferencné, a Magyar Bababarátok Egyesületének elnöke látta el kézjegyével.

- Idén egy angol témát dolgoztam fel, a Rózsás vidéket vittem el a versenyre. Szeretem a régi típusú házakat, régóta akartam egy ilyet is, és most megvalósítottam. Ez picit realisztikusabb, mint az előző munkáim – mondta Hambalkó Magdolna. – A Rózsás vidéken a pici babák sokkal kidolgozottabbak, mint a korábbi alkotásokban. Agyaggal is dolgoztam, mert ennyire kidolgozottat textilből nem lehet készíteni. Háromszáznyolcvan munkaóra van benne – tette hozzá az első díjas kiskunhalasi babakészítő.

Kép-szöveg: Pál László