Újrakezdték
Kultúra

Újrakezdték

A Rumba Gitana koncertje nyitotta a hétvégén a soltvadkerti sörfesztivált. A kiskunhalasi együttes tagjai között egyetemisták is vannak, így a formáció időszakosan működik. Nem tudnak annyi fellépést vállalni, amennyit szeretnének, az ősz eleje azonban eseménydúsnak ígérkezik. Többek között a Halasi Szüreti Fesztiválon is fellépnek.

A Rumba Gitana újból nekifogott saját felvételek készítésének. Jövő márciusra, 4. évfordulójukra tervezik megjelentetni első lemezüket a zenekar tagjai.

- Tavaly nyáron fizetős stúdióban felvettünk három dalt. Közben a bevételekből összeszedegettem egy minimális házi stúdiót. A régi felvételeket félretettük, mindent újrakezdtünk. Most nyolc saját dalt játszunk a bulijainkon, és további kettő készül. Ezek közül négyet vettünk fel, augusztus 21-én adom le keverésre, masteringre – tájékoztatott Hegedűs Zoltán a Rumba Gitana képviseletében.

A nyár hátralevő részében és az ősz elején felkéréseknek tesznek eleget. Augusztus 4-én Szegeden játszanak. Szeptember 2-án Kiskőrösre várják a Rumba Gitanát. Az együttes szeptember 7-én a Halasi Szüreti Fesztiválon lép közönség elé. Kiskunmajsán szeptember 8-án muzsikálnak, októberben pedig visszavárják a zenekari tagokat Szegedre.

- A soltvadkerti sörfesztiválon érdekes érzésekkel léptünk színpadra. A Sexnuggets koncertezett utánunk. Dobosuk, Mátó Gergő játszott a Rumba Gitana első fellépésén. Tagja volt a zenekarunknak, ott volt az első fotózáson. A Sexnuggets koncertjét a Rock Life bulija követte. Annak az együttesnek pedig részt vettem az alapításában, Dénes fiam játszott az első felállásban – tudtuk meg Hegedűs Zoltántól. – Jó hangulatban játszottunk Soltvadkerten. A helyi Mátyus András szülinapját is ünnepeltük. A bulira az ő társasága is eljött – tette hozzá.

Még több cikk

A naptár betáblázva

A naptár betáblázva

Farsangi vigasságok

Farsangi vigasságok