Ünnepi könyvhét Benkő Lászlóval
Kultúra

Ünnepi könyvhét Benkő Lászlóval

A kiskunhalasi Martonosi Pál Városi Könyvtár minden évben csatlakozik az Ünnepi könyvhét eseménysorozatához, valamilyen kulturális programmal. Ezúttal egy, az olvasók körében rendkívül népszerű írót, Benkő Lászlót hívták meg városunkba egy író-olvasó találkozóra.

A jelenlévőket Erhardt Györgyi,a  Martonosi Pál Városi Könyvtár igazgatója köszöntötte elsőként.

- Ezekben a napokban zajlik országszerte a 90. Ünnepi könyvhét. Nem volt számunkra kérdéses, hogy ebben az évben is egy olyan személyt szeretnénk vendégül látni ez alkalomból, aki közel áll olvasóinkhoz. A tapasztalatok szerint Benkő László az egyik legnépszerűbb kortárs író, így őt kértük fel egy beszélgetésre. Boldog vagyok, hogy ma köreinkben köszönthetjük – mondta az igazgatónő.

Benkő László igen termékeny írónak számít. Történelmi regényeket ír, eddig több, mint félszáz könyve jelent meg az évtizedek során.

- Érdekes ez a dolog, mert korábban, csak írtam és írtam a történeteket, sosem számoltam össze, mennyi könyvem jelent már meg. Aztán nemrég arra az elhatározásra jutottam, hogy számba veszem, mennyire volt eredményes eddigi írói munkásságom. Magam is meglepődtem, de túl vagyok az ötvenharmadik kötetemen. A Honfoglalásnál kezdtem az események elmesélését, jelenleg Mátyás király korában járok – árulta el az író.

E rengeteg kötet szerzőjeként Benkő László azt mondja, bőven van még miről írni, de szeretné, ha rajta kívül még sokan lennének, akik ezt az utat járják.

- Én arra bátorítok mindenkit, hogy aki szeret írni és érdekli a történelem, az ragadjon tollat, vagy üljön le a laptopja elé, és kezdjen el írni. Nekem nem titkolt célom, hogy eljussak napjaink történelméhez, ehhez azonban még rengeteg dolgot kell elmesélnem könyveimben. Szórakoztatni szeretném olvasóimat, de mindezt úgy teszem, hogy közben valós, történelmi információkat csempészek a történeteimbe, ami által szinte játszva, szórakozva tanulhatnak az emberek.

A szerzővel készült interjúnkat a Kultúrkép magazinban láthatják majd az érdeklődők.