Ünnepi programok kicsit másképp
Kultúra

Ünnepi programok kicsit másképp

Újragondolást és újratervezést igényeltek a közeljövő kulturális programjai városunkban. Kisebb létszámú rendezvényekre lehet számítani a közeljövőben. A részletekről Nagy-Apáti Ivettet, a szervező Halasi Média és Kultúra Nonprofit Szolgáltató Kft. ügyvezetőjét kérdeztük. 

- A Halasi Média és Kultúra Kft. által szervezett városi, államalapítási ünnepi rendezvényt nem érinti az 500 fő feletti korlátozás. Az Országzászló emlékműnél zászlófelvonást tartunk, és a Végh-kúriában lesznek programjaink augusztus 20-án délelőtt. Saját kemencénkben készül az új kenyér, melyet kenyéráldás és –szentelés követ. A helyszínen, aki szeretne, készíthet bucit. A gyerekeket és felnőtteket kézműves foglalkozásokkal várjuk. Lehetőség lesz szalmafonásra, alkotások készítésére. Az István, a király című előadásból pedig helyi fellépők adnak elő részleteket – tudtuk meg Nagy-Apáti Ivettől. 

A Halasi Szüreti Fesztivál szervezése közel egyéves munka. A januárra összeállított teljes programot később újra kellett gondolni és tervezni.

- A Városért Közalapítvány Kuratóriuma egy kisebb költségvetésű változatot fogadott el. Törekedtünk arra, hogy helyi előadók kapjanak nagyobb teret, de azért nem maradunk nagykoncertek nélkül. A tervek szerint a Kiscsillag és a Gypo Circus zenekar is fellép nálunk. Marad háromnapos esemény a 41. Halasi Szüreti Fesztivál, de csak két napig lesz színpadi műsor. A szüreti utcai futóverseny és lakossági kocogás szerepel a szeptember 11-i programban. A legfrekventáltabb napnak szeptember 12., szombat ígérkezik fellépők közreműködésével. A szüreti menet idén a járványhelyzet áldozatául esett. A határon túlról, testvérvárosainkból sem tudunk hívni vendégeket.  A harmadik nap a gyerekeké. Most is bizonytalan a helyzet, de amennyiben a szabályozások lehetővé teszik, megtartjuk a rendezvényt – fogalmazott a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Szolgáltató Kft. ügyvezetője.  

Interjúnkat a Halasi Tükör hetilap július 22-i számában olvashatják. 

Fotók: Anda Péter