Ünnepre jöttek, zengő énekszóval
Kultúra

Ünnepre jöttek, zengő énekszóval

Nagysikerű kórushangverseny helyszíne volt vasárnap kora este a Baptista Imaház. Három kórus adott meghitt hangulatú koncertet. A Lorántffy Zsuzsanna Kamarakórus meghívására Kiskunhalasra látogatott a magyarkanizsai Cantilena Kamarakórus valamint a szegedi Szeghy Endre Pedagógus Női Kar.

A három kórus az advent ünnepköréhez kapcsolódóan állította össze repertoárját, melyet a közönség rendre vastapssal köszönt meg. Andáné Vastag Andrea a házigazda Lorántffy Zsuzsanna Kamarakórus karnagya elmondta, a vendég kórusokkal nagyon jó kapcsolatot ápolnak, sőt a szegedi kórusban vannak olyan tagok, akiknek halasi vagy Halas környéki kötődésük is van, így szívesen jönnek fellépni. A műsor során magyar, amerikai, cseh és olasz zeneszerzők műveiből hallhatott válogatást a közönség.

A műsorban többször együtt énekelt a három kórus, valamint bevonták az éneklésbe a közönséget is. Andáné Vastag Andrea a halasi kórus karnagya hozzátette, külön öröm volt, hogy a Szent József Katolikus Általános Iskola református diákjai is felléptek Hunyadiné Székely Márta vezetésével.