Vásár és tánc…
Kultúra

Vásár és tánc…

A Kiskun Táncegyüttes január 17-én este gálával örvendeztette meg közönségét. A Városi Filmszínházban közel száz közreműködő lépett színpadra az est folyamán. A részletekbe Mándity László művészeti vezető avatott be minket.

- A Kiskun Táncegyüttes felnőtt tagjai, a Szélrózsa csoport és a művészeti iskolás néptáncos növendékek szerepeltek a műsorban – tudtuk meg. – Nyolc különböző koreográfiát vittünk színpadra az előadásunk alkalmával. A díszletet is saját kezűleg készítettük – tette hozzá Mándity László.

A Kiskun Táncegyüttes műsora folyamán bebarangolta egész Kárpát-medencét. Repertoáron voltak Somogy, Rábaköz, a Szatmár vidéke, Bukovina, Szilágyság, Kalotaszeg és Felcsík táncai. A gála kísérőzenekara a Sergő volt.

- Én találtam ki a Vásárt. Azt szerettem volna elérni, hogy egy folyamatos cselekmény tudjon megvalósulni a színpadon – mutatott rá a művészeti vezető.

Az elképzelés célt ért, a gála nagy sikert aratott a Városi Filmszínházban. Az előadásról további részletek a Halasi Tükör január 22-i számában.

Még több cikk

Mindig másképpen…

Mindig másképpen…

Dallista február 16.

Dallista február 16.