Visszafogottak a vírus miatt
Kultúra

Visszafogottak a vírus miatt

A Balotaszállási Citerazenekar fél évszázados múlttal büszkélkedhet. Számos helyen léptek fel, ápolták és vitték közeli és távolabbi tájakra a népi kultúra zenei örökségét. Az együttes vezetője, Oláh György a fiatalítás szükségességéről is beszélt a Halasmédiának.

- Három éve vettem át a vezetést. Megfiatalítottuk a csapatot. Az ifjak bekerültek az idősebbek közé. Tavaly ünnepeltük a Balotaszállási Citerazenekar alakulásának 50. évfordulóját – mondta Oláh György.

A koronavírus-járvány az élet minden területén érezteti a hatását. A Balotaszállási Citerazenekar is sokkal kevesebb fellépési lehetőséghez jutott, mint korábban.

- A vírus előtt Csólyospáloson léptünk fel 100 tagú citerazenekarral. A vírus után Egerben, a Dobó téren és a Szépasszony-völgyben szerepeltünk. Augusztusban Soltvadkerten, névadó ünnepségen vettünk részt. Legutóbb Kiskunhalason, a zenélő szélmalom alkalmával énekeltünk és zenéltünk a Csipkeházban. Nagyon visszafogottan merünk tervezni, mert nagyon bizonytalan minden – fogalmazott Oláh György.

Az interjút a Halasi Tükör hetilap szeptember 23-i számában olvashatják.