Zagyva Banda koncertje Kiskunhalason
Kultúra

Zagyva Banda koncertje Kiskunhalason

A Folk esték programsorozat részeként május 19-én szombaton, 19 órától a Pest Megye Népművészetéért díjjal kitüntetetett Zagyva Banda lép színpadra.

Az elmúlt tizenhat év alatt a hazai népzenei élet egyik meghatározó képviselőjévé vált a Zagyva Banda. A Táncházmozgalom egyik legaktívabb zenekara, repertoárjukban a Kárpát-medence népdalai és táncmuzsikái is szerepelnek. Kiskunhalasra teljesen új koncertanyaggal készülnek - tudtuk meg a zenekar vezetőjétől, Boda Gellérttől.

Felcsendülnek majd kalotaszegi, vajdaszentiványi, szatmári és szilágysági dallamok is a bő egy órában. A fináléban pedig Galgamente népzenéjét játssza a Zagyva Banda. A népzenei programot természetesen néptánc is kiegészíti, így most is láthatók nagyon szép táncok a koncert kiegészítéseként, Bischoff Ádám és Dóka Zsuzsa, valamint Mándity László és a Kiskun Táncegyüttes tagjainak közreműködésével.

A Közösségek Háza előterében mindeközben egy különleges kerámia tárlat is várja az érdeklődőket. Lovasberényből érkezik városunkba Győry Ilona képzőművész, aki 1982 óta foglalkozik hagyományos csákvári fazekas edények és saját tervezésű, egyedi kerámiák készítésével. Szemet gyönyörködtető, egyedi és különleges alkotásokat hoz a kiállításra, - érdemes lesz kiállító pultjánál sokat időzni.

A népzenei program estébe nyúló része a tánctanítás, táncház ez alkalommal is minden érdeklődőt szeretne megmozgatni, táncba hívni.

Várjuk Önöket szeretettel a XI. Folk estre, május 19-én, a Közösségek Házába.

Még több cikk