Záporoztak a gólok, robbantak a bombák
Kultúra

Záporoztak a gólok, robbantak a bombák

Napjaink digitális korában egyre több fiatal próbál ki előszeretettel valamilyen számítógépes játékot unaloműzés céljából. Vannak olyan diákok is, akik akár napi 4-6-8 órán keresztül fejlesztik képességeiket a virtuális csatatereken. Többek között őket célozta meg a Kiskunhalasi Városi Diákönkormányzat, akik XBox Party-t szerveztek a minap.

Az emberek többsége talán nem is gondolná, milyen sokan töltik a mindennapokban idejüket videójátékozással. A felső tagozatos általános iskolások és a középiskolába járó fiatalok többsége rendszeresen számítógépes játékokban mérik össze tudásukat. A Kiskunhalasi Városi Diákönkormányzat éppen ezért közösségépítő jelleggel a virtuális világba hívta játszani a halasi fiatalokat.

Nyomták a gombot

Előzetesen felmérték, melyek manapság a legnépszerűbb játékok a halasi diákok körében. Toronymagasan a FIFA sorozat és a CoD játékok nyertek a szavazáson, így a szervezők ezeket a szoftvereket biztosították a résztvevőknek. A középiskolások a Humán Szakképző Iskola termeiben gyűltek össze, ahol aztán projektorok segítségével, a falra vetítve élvezhették a virtuális gólzáport.

Nem arra kell menni!

Meglepő, hogy nem csak a fiúk szeretnek videójátékozni. A tapasztalatok szerint egyre több lány ragad controllert a kezébe, éppen ezért csajok is képviseltették magukat az első, halasi XBox Party-n. Míg a srácok inkább a sport- és háborús játékokat kedvelik, addig a hölgyek előszeretettel választják az autóversenyzést középpontba állító programokat.

Aki épp nem játszott, drukkolt a többieknek

A szervezők kérdésünkre elmondták, hogy örülnek a mostani látogatószámnak, de a jövőben szeretnék, ha még több diák csatlakozna a kezdeményezéshez. Már tervben van egy következő videójáték találkozó, ahol újabb izgalmas kalandokban vehetnek részt az előzetesen regisztráló játékosok.

A Pont magazin pénteki adásában további részleteket mutatunk meg az eseményről.

Szöveg-fotó: Szőri Attila

Hozzászólás (0)