Zenei kalandozás (galéria)
Kultúra

Zenei kalandozás (galéria)

A Városi Filmszínházban folytatódott a Filharmónia-sorozat. Az április 11-i előadáson a M. É. Z. együttes lépett közönség elé. Népzenei kalandozásra hívták a jelenlevőket Írországtól Skóciáig. A programot a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Szolgáltató Kft. szervezte. 

A M. É. Z. együttes 1988-ban alakult. Ír és skót népzenét játszik a formáció fellépései alkalmával. A muzsikusokra a zenei elkötelezettség és az optimista világszemlélet jellemző. - Az ír-skót zene nem volt még ismerős itt, amikor elkezdtünk játszani, így kultúrmissziót vállaltunk. Most már ötödik-hatodik éve járjuk az országot a Filharmónia szervezésében. Rendhagyó énekórán keresztül beszélünk a gyerekeknek kicsit a történelemről, kicsit a hangszerekről és főleg a számokról. Játsszuk a zenénket, és szerencsére nagyon nagy sikere van mindenhol. A hangzás változatos és ez a temperamentum közel áll hozzánk – mondta Kuklis Henrik az együttes képviseletében. 

A kiskunhalasi, főként általános és középiskolás diákokból álló közönség április 11-én ismerkedhetett meg személyesen a M. É. Z muzsikájával. A zenekar a közeljövőben is számos felkérésnek tesz eleget szerte az országban. Budapesten, a Kertész utcában egy szórakozóhelyen klubesteket is tartanak. 
Fotók: Anda Péter


Még több cikk

Könyvtári tábor

Könyvtári tábor

(►) Kék klippremier

(►) Kék klippremier