Süti hideg délutánokra
Receptek

Süti hideg délutánokra

Vegyünk elő a spájzból pár ízletes almát, hiszen ezen a héten ebből a gyümölcsből készítünk édességet! Irány a konyha, süssenek Önök is a családnak!
Vaddal indult az év
Receptek

Vaddal indult az év

Szilveszterkor vendégek jártak nálunk, és úgy döntöttem, egy igazán különleges étellel lepem meg őket. Vadmalac gerincet sütöttem, amihez egy savanykás, gyümölcsös kiegészítőt kínáltam.
Hagyományos fasírt helyett
Receptek

Hagyományos fasírt helyett

Egy gyors és finom vendégváró ételtippet ajánlok ezen a héten, mellyel garantált sikert arathat bárki.
Olaszos ebéd
Receptek

Olaszos ebéd

Vannak ételek, amiket egyszerűen mindenki szeret. Ilyenek például a bolognai szószos, darált húsos tészták. Az órákon keresztül rotyogó ragut ezúttal cannelloni tésztába töltöttem.
Hideg ellen meleg leves
Receptek

Hideg ellen meleg leves

A hideg, téli napokon mi is eshetne jobban a szervezetünknek és a gyomrunknak, mint egy ízletes forró leves. Mostani ajánlatom pénztárcakímélő étel, ráadásul nagyon gyorsan a család étkezőasztalára tudjuk tenni.
Katika süteménye
Receptek

Katika süteménye

Gömzsikné Faddi Katalin egy klasszikus sütemény receptjét küldte el nekem, amit most meg is osztok olvasóimmal. A süti 3 lapból áll, az egyik kakaós, a második diós, a harmadik mákos, és tejbegríz alapú krémmel vannak összeragasztva.
Szezonális leves
Receptek

Szezonális leves

A leggyorsabban elkészíthető ételek közé tartoznak a krémlevesek. Biztosan Önök is felfedezték már, hogy megérkezett a piaci standokra a sütőtök. Mint neve is mutatja, elsősorban megsütve szoktuk fogyasztani, ám higgyék el, levesként is népszerű lesz a családi ebédeken.
Márton napi finomság
Receptek

Márton napi finomság

Nem is találhatnánk ki erre a hétre aktuálisabb ételt a ludaskásánál. A Márton napi hangulatot megőrizve elkészítem ennek a finomságnak azt a verzióját, mely nekem és családtagjaimnak leginkább bevált.
Ebédindító
Receptek

Ebédindító

Egy jó leves elengedhetetlen része egy tartalmas ebédnek. Ezúttal a hagymát választottam fő alapanyagnak.