Szezonális leves
Receptek

Szezonális leves

A leggyorsabban elkészíthető ételek közé tartoznak a krémlevesek. Biztosan Önök is felfedezték már, hogy megérkezett a piaci standokra a sütőtök. Mint neve is mutatja, elsősorban megsütve szoktuk fogyasztani, ám higgyék el, levesként is népszerű lesz a családi ebédeken.
Márton napi finomság
Receptek

Márton napi finomság

Nem is találhatnánk ki erre a hétre aktuálisabb ételt a ludaskásánál. A Márton napi hangulatot megőrizve elkészítem ennek a finomságnak azt a verzióját, mely nekem és családtagjaimnak leginkább bevált.
Ebédindító
Receptek

Ebédindító

Egy jó leves elengedhetetlen része egy tartalmas ebédnek. Ezúttal a hagymát választottam fő alapanyagnak.
Magyaros fogás a javából
Receptek

Magyaros fogás a javából

A pörköltek mellett a különböző tokányok a legismertebb szaftos húsételek Magyarországon, én most a legegyszerűbbet mutatom be. Helytelenül vagy félreértve itt-ott borsós tokány néven szerepel, de higgyék el, ez az eredeti.
Tüzes kiegészítő
Receptek

Tüzes kiegészítő

A chili szósz sok mindenre hasznosítható a konyhában, a mindennapokban. Egy kanálkával tehetünk a pörköltbe vagy a húslevesbe, de kenhetünk belőle egy szelet sült húsra is. Teljesen felesleges boltban vásárolni a csípős szószokat, paprikakrémeket. Otthon is könnyedén elkészíthetjük, s így legalább biztosan tudjuk, hogy mi van benne.
Hús is, zöldség is
Receptek

Hús is, zöldség is

Véleményem szerint meg kell találni egy ételben az ideális hús-zöldség arányt. Mostani ajánlatomra ez tökéletesen igaz.
Nyári csemege
Receptek

Nyári csemege

A paradicsom az egyik legfinomabb és leginkább variálható szezonális zöldség. Ezúttal csirkehússal, sajttal és sonkával töltöm meg, majd sütés után, frissen szervírozom. Tegyenek így Önök is!
 Ínycsiklandó hússzeletek
Receptek

Ínycsiklandó hússzeletek

Az ezerszer elkészített húsfajtákat egy jól összeállított páccal egészen új szintre lehet emelni. Most egy Amerikában igen népszerű ízösszeállítást alkalmaztam. Jó ötlet volt.
A savanykás ízek kedvelőinek
Receptek

A savanykás ízek kedvelőinek

Egyáltalán nem kell megijedni a kissé különlegesnek számító alapanyagok használatától a konyhában. A piacon találtam rebarbarát, hazahoztam, majd gyorsan kerestem hozzá egy receptet, amit most Önökkel is megosztok.