Babból is lehet…
Receptek

Babból is lehet…

A fasírtot szinte mindenki szereti. De mi a helyzet azzal a verzióval, ami kinézetre és ízre is megegyezik a jól megszokottal, ám egy grammnyi húst sem tartalmaz?  Higgyék el, lesz olyan családtag, aki észre sem fogja venni, hogy vegetáriánus ételt fogyaszt.

Babfasírt paradicsomos mártogatóssal

Hozzávalók: 50 dkg  natúr konzervbab, 1 fej vöröshagyma, 2 tojás, 3-4 ek. zsemlemorzsa + a panírozáshoz, 1 citrom, 1 csokor petrezselyem,  1 tk.  őrölt római kömény,  olaj a sütéshez, só, bors,  2 gerezd fokhagyma,

Mártogatós: 2 dl passzírozott paradicsom, 12 dkg sűrített paradicsom, 1 tk. csípős paprika-krém, 2 gerezd fokhagyma, 1 tk. méz, só

Elkészítés: A  leszűrt babot leöblítettem, lecsöpögtettem, és villával összetörtem. Kevés olajban megdinszteltem az apróra vágott vöröshagymát, pépesre zúztam a  2 gerezd fokhagymát, apróra vágtam a petrezselymet, és a tojással együtt  babhoz adtam. Fűszereztem  sóval, borssal, római köménnyel, a citrom reszelt héjával, pár csepp citromlével, szórtam bele 3-4 ek. zsemlemorzsát, hogy formázható masszát kapjak. Gombócokat formáztam, zsemlemorzsában megforgattam, és forró olajban ropogósra sütöttem. A mártogatóshoz a paradicsomokba belekevertem a zúzott fokhagymát, paprika-krémet, sót, mézet.

Még több cikk

Világhírű fogás

Világhírű fogás

Szezonális leves

Szezonális leves

Hús is, zöldség is

Hús is, zöldség is

Ínyencek halétele

Ínyencek halétele