Édesség extrákkal
Receptek

Édesség extrákkal

A klasszikus tejberizst bizonyára Önök is számtalanszor elkészítették már odahaza. Ha azonban egy kicsit szeretnének elrugaszkodni a megszokott ízvilágtól, válasszák e heti ajánlatomat, ami még finomabbá varázsolja ezt az édességet.

 

Hozzávalók: 1.5 dl víz, 3.5 dl  tej, 1 db citrom héja, 15 dkg  fehér rizs, 10 dkg kristálycukor, 250 ml habtejszín , só, 30 dkg tetszés szerinti gyümölcs

Elkészítés: A rizst és a vizet egy vastag aljú lábasba tesszük, és folyamatos kevergetés mellett, közepes hőfokon, forraljuk, közben hozzáadjuk a cukrot és egy csipet sót. Mikor elforrt a rizsről a víz, ráöntjük a tejet. Addig főzzük a rizst, míg nagyjából felissza a tejet. Lefedve kb. egy órán át hagyjuk állni, amíg, a rizs az összes folyadékot felszívja. Ezután alaposan átkeverjük kis időre a hűtőbe rakjuk. A lehűtött, átkevert tejberizshez óvatosan, keverjük hozzá a felvert tejszínhabot. Bármilyen gyümölcsöt keverhetünk hozzá. Én most  meggyet, és málnát  tettem bele. Ezt követően kis időre visszaraktam a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.

Válasszon Ön is egyet kedvenc ételei közül, küldje el a receptjét, valamint egy fotót a megtálalt finomságról, én pedig megmutatom az olvasóknak, itt a halasmedia.hu weboldalon!

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Nyári csemege

Nyári csemege