Forró levest a tányérba!
Receptek

Forró levest a tányérba!

A téli, disznóvágási időszak elképzelhetetlen igazi, autentikus orjaleves nélkül. Bár már itt a március, most is nagyon jól tud esni egy ilyen ízletes étel. A hozzávalókat igen egyszerű beszerezni, maga az étel pedig gyorsan, egyszerűen elkészíthető. Próbálja ki Ön is!

Orjaleves

Hozzávalók: 80 dkg orja (sertésgerinc), 20 dkg sárgarépa, 20 dkg fehérrépa, 20 dkg zeller, 20 dkg karalábé, 1 fej vöröshagyma, bors, só

Elkészítés: A húsos csontot langyos vízben jól megmossuk. Feltesszük nagyjából 3 liter hideg vízben főni. Egyenletes lassú tűzön, gyöngyözve főzzük, a keletkező habot szűrőkanállal leszedjük. Kb. 30 percnyi gyöngyöző forrás után hozzáadjuk a sót és az egész borsszemeket. További fél órán keresztül főzzük. Hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket. További 30 percen keresztül főzzük, végül hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, majd tovább főzzük. Kóstolás után sóval még ízesíthetjük. A tűzről lehúzva, 10 percig pihenni hagyjuk, majd leszűrjük. A csontról leszedett, megfőtt hússal, zöldségekkel, tetszés szerinti főtt tésztával tálaljuk.

Rita asszony
fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Szezonális leves

Szezonális leves

Megtöltjük, kirántjuk

Megtöltjük, kirántjuk

Ínyencek halétele

Ínyencek halétele