Garantált a repetakérés
Receptek

Garantált a repetakérés

Puha, szaftos sertésszelet ízletes szószban, zöldséggel, ez a pozsonyi sertésszelet. A kiadós ételt főtt tésztával tálalom, és mindig nagy sikert aratok vele. A recepthez a maradék húslevest, alaplét is fel tudjuk használni, a siker pedig egyszerűen garantált.

Pozsonyi sertésszelet

Hozzávalók: kb. 800 g szeletelt sertéscomb vagy karaj, 2 közepes fej vöröshagyma apróra vágva, 2 ek paradicsompüré, 200 g fagyasztott bébirépa, 100 g fagyasztott borsó, 1 fehérrépa, 2 nagyobb csemegeuborka, kb. 750 ml alaplé, ½ citrom leve, 200 ml tej, 100 ml tejszín, víz, búzafinomliszt, só, őrölt pirospaprika, étolaj

Elkészítés: A húst kiklopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk. A hússzeletek mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk (serpenyőben, egy kevés olajon), majd egy lábas aljára tesszük. A serpenyőben, amiben a hússzeleteket megsütöttük, megpirítjuk a hagymát, egy kevés vízzel felöntjük, majd ezzel locsoljuk meg a hússzeleteket. Hozzáadjuk a paradicsompürét, ízlés szerint sózzuk, felöntjük az alaplével (a hússzeletek legyenek teljesen ellepve), lefedjük, és 40 percig pároljuk. A húst kivesszük a kuktából, a főzőlébe beletesszük a kockára vágott fehérrépát és kb. 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a répát, a borsót, az apróra vágott uborkát, a citrom levét, egy kevés vízzel elkevert lisztet, majd további 10 percig főzzük. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, tejjel és tejszínnel felöntjük, alaposan elkeverjük, majd visszatesszük a hússzeleteket. Egyet forralunk rajta és tetszőleges tésztával tálaljuk.

Ha Önnek is van egy remek sertésszelet receptje, küldje el nekünk a szori.attila@halasmedia.hu címre!

Még több cikk

Krémes spárgacsoda

Krémes spárgacsoda

Töltsünk csirkét!

Töltsünk csirkét!

Babot a bográcsba!

Babot a bográcsba!