Gulyás újragondolva
Receptek

Gulyás újragondolva

A nyári kánikulában nem szívesen ajánlanám e heti recepttippemet, azonban ebben a dermesztő hidegben kitűnő választás lehet a magyar ízek kedvelőinek.

Csülökgulyás

Hozzávalók: 1,5 kg bőrös, csont nélküli malaccsülök, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 nagy paradicsom, 1 paprika, fél kg burgonya, 2 nagy sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 teáskanál őrölt bors, 1 teáskanál őrölt köménymag, 2-3 babérlevél, 2 kanál édes őrölt paprika

Elkészítés: A hagymákat apróra vágjuk, üvegesre pároljuk egy pici zsíron, hozzáadjuk a fehérpaprikát, rászórjuk az őrölt pirospaprikát, így pörköltalapot készítünk. Rátesszük a húst, és tovább pirítjuk, majd jöhet a felkockázott paradicsom. Felöntjük egy pici vízzel, a húst többször is zsírjára pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk az őrölt köményt, babérlevelet, majd amikor a hús már kezd megpuhulni, hozzáadjuk a felkarikázott répákat, felöntjük vízzel, és addig főzzük, ameddig a hús teljesen jó nem lesz. Aki szereti, csipetketésztát is tehet bele, amit a burgonyával együtt kell belefőzni az utolsó kb. 20 percben.

Még több cikk

Ettől hamar jól lakunk

Ettől hamar jól lakunk

Irány Mexikó!

Irány Mexikó!

Brumi pogi

Brumi pogi

Tuti siker

Tuti siker

Hozzászólás (0)