Itáliai szárnyas
Receptek

Itáliai szárnyas

Aki szereti a mediterrán ízvilágot, annak e heti fogásom igazi örömforrás lesz. Készítsék el bátran ebédre, vagy akár egy vendégváró vacsorának!

Bazsalikomos göngyölt csirke

Hozzávalók: csirkecomb vagy csirkemell, mozzarella, friss bazsalikomlevél, bacon, mustár vagy pirospaprika püré, paradicsom, paprika, vöröshagyma, fokhagyma, só, bors.

Elkészítés: A csirkecombokat kicsontozom, szétnyitom. Sózom, borsozom, megkenem mustárral vagy a paprikakrémmel. Rárakok egy-egy szelet mozzarellát, erre kerülnek a  bazsalikom levelek. Felgöngyölöm a húst, és betekerem egy-egy szelet baconba. Tűzálló tálba sorakoztatom a tekercseket, tetejére karikázom a  paradicsomot, paprikát és a  hagymákat. 200 fokon pirosra sütöm az egészet.

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila