Ízlelőbimbókat felkészíteni!
Receptek

Ízlelőbimbókat felkészíteni!

A chilis bab sokak kedvence. Én most a megszokott „magyaros” verzióhoz képest egy, az eredeti recepthez sokkal jobban hasonlító változatot készítettem el. A hozzávalók között található dolgok némelyike bizonyára meglepő lesz elsőre, de nem kell tartani tőlük, az összhatás remek lesz.

Chili con carne

Hozzávalók: 1-2 ek olaj, 1 fej vöröshagyma, 2 nagy gerezd fokhagyma, só, bors, 3 kisebb paradicsom, 500 g darált marhahús, 3 ek paradicsompüré, 300 ml barna sör, 1 mk őrölt fahéj, 1 mk őrölt koriander, 1 mk őrölt római kömény, 1-2 mk chilipehely, 1 konzerv vörösbab, 1 konzerv csemegekukorica, 30 ml presszó kávé, 2 kocka étcsokoládé

Elkészítés: A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk. Belerakjuk a cikkekre vágott paradicsomot és 2 percig kevergetjük. Mehet rá a darált hús, amit fehéredésig pirítunk, majd elkeverjük benne a paradicsompürét, és felöntjük a sörrel. Beleszórjuk a fűszereket, átkeverjük és kb. 80-90 percig főzzük. Időnként megkeverjük, és ha elpárologna a leve, akkor kevés sörrel még felöntjük. Belekeverjük a leszűrt babot és kukoricát, majd a kávét és a csokit is. Keverés után 1-2 percig még főzzük, majd tejföllel és petrezselyemmel tálaljuk.

Még több cikk

Megtöltjük, kirántjuk

Megtöltjük, kirántjuk

Már rég ettünk ilyet

Már rég ettünk ilyet

Hús is, zöldség is

Hús is, zöldség is

Aki a húst szereti…

Aki a húst szereti…