Leves a családnak
Receptek

Leves a családnak

E heti ajánlatom egy finom és könnyed leves, ami valószínűleg jól fog esni a nehéz, tartalmas ünnepi menüsorok után.

Zöldborsóleves grízgaluskával

Hozzávalók: 50 dkg zöldborsó, 2 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 csokor petrezselyem, 1 vöröshagyma, só és bors ízlés szerint, 2 l víz, 1 dl olaj
Grízgaluskához: 1 tojás, 6 ek búzadara, aprított petrezselyem, só ízlés szerint

Elkészítés: A hagymát apróra vágjuk. A répákat megpucoljuk, és karikákra vágjuk. A petrezselymet felaprítjuk. A hagymát kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a répákat és a petrezselymet. Majd mehet hozzá a borsó is. Felöntjük 2 liter vízzel, és ízlés szerint fűszerezzük. Addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Közben a galuskához összekeverjük a hozzávalókat, majd fél órát pihenni hagyjuk a hűtőben. Ezután a levesbe, kanál segítségével galuskákat szaggatunk. Forrón tálaljuk.

Önnek is van egy kedvenc levese? Küldje el a receptjét a szori.attila@halasmedia.hu e-mail címre!

Még több cikk

Könnyed és ízletes

Könnyed és ízletes

Elő a grillt!

Elő a grillt!