Márton napi finomság
Receptek

Márton napi finomság

Nem is találhatnánk ki erre a hétre aktuálisabb ételt a ludaskásánál. A Márton napi hangulatot megőrizve elkészítem ennek a finomságnak azt a verzióját, mely nekem és családtagjaimnak leginkább bevált.

Ludaskása

Hozzávalók: Libaaprólék (szárnyak, szív, zúza, nyak), 2 db sárgarépa, 2 db fehérrépa, 1 darabka zeller, 1 db  hagyma, 15 dkg zöldborsó, 1 csokor petrezselyem, 25 dkg rizs, 1 kanál libazsír, 1 evőkanál olaj, só, bors

Elkészítés: A libaaprólékot  felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi, és puhára főzöm. A libazsírt felforrósítom, rádobom a felkockázott hagymát, és megdinsztelem. A zellert, a sárgarépát és a fehérrépát kisebb kockákra vágom, és a hagymára rakom. Felöntöm egy kevés főzőlével, és a zöldségeket puhára párolom. Ha már majdnem kész, hozzáadom a libahúst és a zöldborsót, majd ezeket is puhulásig főzöm. Sózom, borsozom, a felforrósított olajon megfuttatom a megmosott rizst, felöntöm dupla mennyiségű vízzel (ennek egy része lehet a liba főzőleve is), és puhára főzöm. A végén hozzákeverem a libahúsos zöldséges ragut és a felaprított petrezselymet, majd pár perc alatt összemelegítem.

Elsőre talán kissé összetettnek tűnik, ám nyugalom, egyáltalán nem bonyolult étel. A végeredmény pedig „magáért beszél” majd. Jó étvágyat kívánok!

Még több cikk

Hideg ellen meleg leves

Hideg ellen meleg leves

Vaddal indult az év

Vaddal indult az év

Tüzes kiegészítő

Tüzes kiegészítő

Nyári csemege

Nyári csemege