MELL-esleg saláta
Receptek

MELL-esleg saláta

Diétás ebéd, könnyed vacsora. Szeptember ötödik szerdáján egy olyan salátát ajánlok kedves Olvasóink figyelmébe, mely egyaránt népszerű lesz a vegetáriánus és a húskedvelő családtagok körében is. A húslevesben megfőtt ízletes csirkemell igazán tartalmassá teszi e heti ételünket.

Csirkehúsos vitaminsaláta

Hozzávalók: 1 db főtt csirkemell, 3 db paradicsom, 2 db zöldpaprika, 1 fej saláta, 30 dkg uborka, 1 szál zöldhagyma, citromlé, cukor, só, olaj, fokhagyma, petrezselyemzöld.

Elkészítés: A salátát metéltre vágom, a paradicsomot cikkekre, a paprikát és az uborkát csíkokra. A kicsontozott csirkehúst csíkokra vágom. A fűszerekből saláta öntetet készítek, majd hozzáadom az apróra vágott petrezselymet és a zúzott fokhagymát. Beleforgatom először a zöldségeket majd óvatosan a húst. Tálalásig a hűtőben rakom. Ugyanezt a salátát készíthetjük hús nélkül is.

A másik variáció, ha joghurtot kikeverem sóval, fokhagymával ízesítem, petrezselyem zöldjét adok hozzá. Megszórom olívabogyóval a salátát és a joghurtos öntettel locsolom meg.

Nem feltétlenül kell mindig uborka- vagy burgonyasalátát az asztalra tennünk, néha igazán belefér egy kis újítás a repertoárba. Az öntetek variálásával tovább szélesíthető a saláták amúgy sem szűk köre. Ha kérdése, ötlete, javaslata van, írjon nekem levelet a ritarecept@freemail.hucímre! Főzésre fel!

Rita asszony
fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Krémesen egzotikus

Krémesen egzotikus

Töltsünk csirkét!

Töltsünk csirkét!