Mi az ott, a tészta tetején?
Receptek

Mi az ott, a tészta tetején?

Tisztában vagyok vele, hogy e heti ételünk megosztja majd Olvasóimat. A „tengeri herkentyűk” nevének hallatán sokakat kiráz a hideg, ám vannak, akik nagyon rajonganak ezekért a finom falatokért. Rák, kagyló, tintahal, polip, ezek ma már bármely nagyobb áruházban megvásárolhatók fagyasztott formában. Ha különlegességgel szeretnénk meglepni vacsoravendégeinket, itt egy tuti tipp!

Hozzávalók: 1 csomag mélyhűtött tenger gyümölcsei, 1 csomag spagetti, 1 db hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, kb. 6 evőkanál olívaolaj, 1 dl húsleves kockából, 1 dl száraz fehérbor, olívabogyó

Elkészítés: A tenger gyümölcseit hagyom felengedni. A spagettit bő, sós forró vízben kifőzöm. A hagymát finomra vágom, a petrezselymet apróra darabolom. Akkora serpenyőben vagy lábasban, amibe belefér majd a tészta is, az olajon megdinsztelem a hagymát, belereszelem a fokhagymagerezdeket. Felöntöm a húslével, a borral, hozzáadom a tenger gyümölcseit és rászórom a petrezselyem felét, Kb. 15 percig főzöm, közben gyakran megkeverem. A kifőtt spagettit beleöntöm a mártásos serpenyőbe, lazán összekeverem, hozzáadom az olívabogyót, és néhány percig együtt forrósítom. Végül meghintem a maradék petrezselyemmel, és azonnal tálalhatjuk.

Darált hús helyett kagyló és rák, paradicsomos szósz helyett fokhagymás-boros öntet. Ezzel a recepttel megváltoztathatjuk a spagettiről kialakult általános képet. Aki szereti a különlegességeket, örömmel veti majd bele magát e remek étel varázslatos ízvilágába. Egy hét múlva egy vegetáriánus finomsággal jelentkezem ismét.


Rita asszony
fotó: Szőri Attila

 

Még több cikk

Pikáns ebédindító

Pikáns ebédindító

Mentsük meg a sonkát!

Mentsük meg a sonkát!

Ínyenc falatok Katától

Ínyenc falatok Katától