Modern zöldborsóleves
Receptek

Modern zöldborsóleves

A klasszikus verziót minden háziasszony jól ismeri. De mi a helyzet, ha picit újítani szeretnénk? Erre az esetre itt ez a fantasztikus recept, ami kellőképpen megbolondítja a hagyományos borsóleves fogalmát.

 

Joghurtos-mentás zöldborsó krémleves

Hozzávalók: 0.5 kg zöldborsó, 6 dl zöldség alaplé, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 4 dl joghurt, 1 csomó mentalevél, 1 csomó petrezselyem, só, bors

Elkészítése: A zöldség alaplét felforraljuk  egy fej  finomra vágott vöröshagymával és két gerezd apróra vágott fokhagymával. Hozzáadjuk a zöldborsót és nagyjából 5 percig tovább forraljuk. Ezt követően, beleöntjük a joghurtot, megborsozzuk, megsózzuk, beleszórjuk az apróra felvágott mentalevelet, a szintén felaprított petrezselyem zöldet és az egészet összeturmixoljuk. Akár melegen, akár lehűtve tálaljuk, a siker szinte garantált.

Dolgozzon át Ön is egy jól ismert receptet saját ízlése szerint, majd küldje el tapasztalatait egy ételfotó kíséretében a szori.attila@halasmedia.hu e-mail címre! Jó étvágyat kívánok mindenkinek!

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Gyümölcsös hűsítő

Gyümölcsös hűsítő