Nem ráng a pisztráng
Receptek

Nem ráng a pisztráng

Egy könnyed halétellel mindig sikert arathatunk vendégeink körében. Ezúttal pisztrángból készítettem egy finomságot.

Citromos-kakukkfüves pisztráng

Hozzávalók: egy-egy pisztráng egészben (25-35 dkg), 1 kis csokor kakukkfű, egy nagyobb citrom fele, 2-3 dkg vaj, 2 gerezd fokhagyma, kevés olívaolaj, só

Elkészítés: A pisztrángot átöblítem,  papírtörlővel leitatom róla a nedvességet. A bőrét beirdalom, majd mindenhol egyenletesen bekenem olajjal. A fokhagymát megtisztítom, hosszában kettévágom  és a hal  besózott hasüregébe teszem, a kakukkfű felével együtt. A citromot felszeletelem karikákra, és a felét szintén belegyömöszölöm a hal hasüregébe, erre kerülnek a vajdarabkák. Egy  sütőtálba szórom a maradék kakukkfüvet a tetejére a  citromkarikákat, majd ráfektetem a pisztrángot. Előmelegített sütőben 220°C fokon 20-25 perc alatt megsütöm.

Kellemes időtöltést kívánok a konyhában minden kedves olvasómnak!

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Húsvéti specialitás

Húsvéti specialitás

Tüzes kiegészítő

Tüzes kiegészítő

Gyümölcsös hűsítő

Gyümölcsös hűsítő

Hozzászólás (0)