Olyan, mint az eredeti
Receptek

Olyan, mint az eredeti

Ha a piacra megyek vásárolni, a kapuhoz érve mindig megcsapja az orrom a frissen kisütött lángosok illata. Sokan szeretik ezt a kalóriadús reggelit, ám vannak, akik éppen „nehéz mivolta” miatt mellőzik étrendjükből. Kedves háziasszonyok, itt a megoldás, a light házi lángos.

Kefires lángos

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2.5 dkg élesztő, 1.5 dl tej, 1 ek cukor, 3dl kefir, 2 tojás, 1 dkg só, olaj

Elkészítés: Az élesztőt kevés cukros tejben megfuttatom. A kefirt a tojással, sóval és a futtatott élesztővel összekeverem. A lisztet apránként adom hozzá, vigyázva hogy ne legyen kemény a lángos tésztája. Kb. 1 órára hűtőbe rakom, de ha este készítem el, akkor egy éjszakát van a hűtőben. Sütéskor annyit veszek ki belőle, amennyi lángost frissen szeretnék kisütni. Étolajos vagy vizes kézzel előbb zsemléket formálok a tésztából, majd kerek formára széthúzom a lángosokat, és forró olajban, világos barnára kisütöm. A tetejére só, fokhagyma, tejföl, sajt kerül ízlés szerint.

Önnek is van egy jó receptje? Ha igen, küldje el a szori.attila@halasmedia.hu címre!

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Krémesen egzotikus

Krémesen egzotikus

Egy olasz klasszikus

Egy olasz klasszikus

Zöldül a leves

Zöldül a leves