Retro kedvenc
Receptek

Retro kedvenc

Kezdjük a májust egy „régi kedves ismerőssel”, a frankfurti levessel. Természetesen kerülnek bele olyan alapanyagok is, amiket anno az iskolai menzán nem találtunk volna meg a tányérban. De Rita asszony levese már csak ilyen…
Narancsos palacsinta
Receptek

Narancsos palacsinta

Nem nagyon ismerek olyan embert, aki ne szeretné a palacsinta valamelyik fajtáját. Ezen a héten azt mutatom meg, hogyan lehet egy jól ismert desszertet úgy „felturbózni”, hogy kicsik és nagyok egyaránt rajongjanak majd a tányéron lévő finomság láttán.
Rizs helyett árpagyöngy
Receptek

Rizs helyett árpagyöngy

Árpagyöngynek nevezzük a hántolt  árpát, mely egy nagyon egészséges gabonaféle. A beáztatott árpagyöngy zöldségekkel együtt főzve levesbetét, köret is lehet. Elkészítése a rizs főzéséhez hasonló, de főzési ideje kb. kétszer annyi. Ebből készül e heti vegetáriánus ételünk.
Milánói sertésborda
Receptek

Milánói sertésborda

A milánói makaróni finom és népszerű étel. A rántott hús még ettől is közkedveltebb eledel Magyarországon. Na, és mi a helyzet, ha ezeket egyszerre, egy tálban tesszük az asztalra? Az eredményt most megosztom Olvasóimmal.
Profi sajttál házilag
Receptek

Profi sajttál házilag

Éttermekben gyakran szolgálnak fel különféle sajtokból összeállítást előétel gyanánt. Úgy döntöttem, kikísérletezem, otthon hogyan valósítható meg ez a látványos finomság. Örömmel jelentem, a megoldás egyszerű és gyors.
„Levelest” hozott a posta…
Receptek

„Levelest” hozott a posta…

A hónap ötödik hetében egy olyan ételt készítünk, mely egyaránt lehet vendégváró előétel, de uzsonnára, vacsorára is bátran családtagjaink elé tehetjük. Elkészítése nem sok időt vesz igénybe, az érte begyűjthető elismerés pedig már most garantált.
Alul gyümölcs, felül tészta
Receptek

Alul gyümölcs, felül tészta

Cobbler. Néhány nappal ezelőttig még magam sem tudtam, mit is jelent ez a kifejezés. Vasárnap, ebéd után családtagjaimnak felszolgáltam egy-egy szeletet ebből a könnyed, gyümölcsös pitéből. A reakciókat látva tudtam, meg kell osztanom Olvasóimmal ezt a receptet.
Hús helyett tojás
Receptek

Hús helyett tojás

A hónap harmadik hetében egy húsmentes ételt ajánlok Olvasóim figyelmébe. Kelkáposztából, tojásból készítünk ízletes finomságot.
Dagad a sok finomságtól
Receptek

Dagad a sok finomságtól

„Kész az ebéd, gyertek az asztalhoz!” – vasárnap déli vezényszó, melynek hallatán az éhes családtagok néhány percen belül a konyhában teremnek, és szép csendben kanalazzák befelé az eléjük tett finomságokat. Ezen a héten egy olyan ételt készítünk, mely remélhetően a hús és a zöldség kedvelőt is lázba hozza majd.