Tokány kerül a tányérokra
Receptek

Tokány kerül a tányérokra

A mindennapokban szerintem nagy szükség van gyorsan elkészíthető, finom receptekre. Ezen a héten éppen egy ilyen fogást szeretnék ajánlani. Jöjjön egy újabb tokány variáció!

Temesvári sertéstokány

Hozzávalók: 600 g sertéslapocka, 100 g zöldbab, 100 g füstölt szalonna, 2 közepes db vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 közepes paprika, 1 közepes db paradicsom, 2 dl tejföl, 1 teáskanál fűszerpaprika, 2 púpozott ek finomliszt, só ízlés szerint, bors ízlés szerint, 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény, 5 dl víz

Elkészítés: A sertéslapockát és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra, a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk, a zöldbabot 2-3 centisre daraboljuk. A szalonnát kiolvasztjuk. Rátesszük a vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Belenyomjuk a fokhagymát, rászórjuk a köményt. Egy-két percig pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, és kb. 10 percig dinszteljük. Rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk. Annyi vizet, amennyi ellepi a húst, ráöntünk, és félpuhára pároljuk. Beletesszük a babot, és rászórjuk a pirospaprikát (ha konzerv babunk van, azt csak akkor tegyük bele, ha a hús már puha). Ha a hús és a bab is megpuhult, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. Forrás után levehetjük a tűzről. Párolt rizst, galuskát vagy főtt tésztát adhatunk mellé köretnek.