Töltött káposzta halból
Receptek

Töltött káposzta halból

Az év végi ünnepek idején is lehet új ízeket kipróbálni. A hagyományos töltött káposzta újragondolva ételkülönlegesség lehet a családi étkezések alkalmával. A részletekbe Liptai Zoltán kiskunhalasi kötődésű szakács olimpikon avatott be bennünket.

Liptai Zoltán 44 éve született Kiskunhalason. A szakácsművészet már kiskora óta érdekelte, ez a vonzalom azóta is megvan a gasztronómia iránt. Tanulmányait szülővárosában folytatta, majd a település határain túl szerzett tapasztalatokat. Magyarországon több híres étteremben, szállodában, sőt külföldön is gyakorolta választott hivatását. Úgy fogalmazott, a gasztronómia a szakmája és a hobbija. Jelenleg foglalkozása kreatívabb oldalát műveli. Ír, fotózásokra főz, tálal, díszíti az ételeket. Érdeklődésünkre felidézte egyik ünnepi menüsorát.

- Halászlé vörösborral dúsítva. Több helyen szoktak – többek között Kalocsa környékén is – tenni a halászlébe. Nem sokat, kicsit. Pikánsabbá teszi a halat. Én most már nem patkóban szoktam belefőzni, hanem kifilézem, szálkátlanítom, és akkor könnyebb a fogyasztása – fogalmazott a szakács olimpikon. – Jó a töltött káposzta, amit lehet halból is csinálni. Ez a változat ugyanúgy rizzsel készül, csak nem sertéshúst teszek bele, hanem harcsát vagy pontyfilét. Desszertnek nagyon jó lehet a guba. Egyszerű, én nagyon szeretem. Elkészítem a gubaalapot, majd beleteszem egy kivajazott tálba, cukros tojáshabrózsákat nyomok a tetejére és sütőben megsütöm.