Villámgyors reggeli tipp
Receptek

Villámgyors reggeli tipp

Néha az jelenti a legnagyobb nehézséget a konyhában, hogy egyszerűen nincs ötletünk, ma éppen mivel lepjük meg a családtagokat. Ha például szeretik a bundás kenyeret, de nem akarjuk már százegyedszer is ugyanúgy elkészíteni, turbózzuk fel kicsit a klasszikus verziót!

Sajttal-sonkával töltött bundás kenyér

Hozzávalók: 8 szelet kenyér, 4 szelet sonka, 4 szelet sajt, 3 db tojás, 1 dl tej, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, olaj

Elkészítés: A tojásokat üssük egy mélyebb tányérba vagy tálba. Villával verjük fel habosra, öntsük hozzá a tejet, szórjuk meg sóval, borssal, és rakjuk bele a zúzott fokhagymát is. Két kenyérszelet közé pakoljunk sonkát és sajtot. Arra ügyelj, hogy ha lehet, a kenyérből ne lógjon ki se a sonka, se a sajt. Forgassuk meg a szendvicseket jól a tojásban! Kicsit maradhatnak is benne a kenyerek. Forró olajban mindkét oldalukat süssük aranybarnára. A fordításnál legyünk mindig óvatosak! Papírtörlőn csepegtessük le a felesleges olajat, és melegen tálaljuk. Ha biztosra akarunk menni, vagy még nincs túl nagy tapasztalatunk a konyhában, a kenyereket tűzzük meg fogvájóval!

Van egy gyors, ám rendkívül finom reggeli tippje? Ossza meg velünk egy fotó kíséretében a szori.attila@halasmedia.hu címen!

Még több cikk

Krátersüti Dorkától

Krátersüti Dorkától

Klasszikus ízvilág

Klasszikus ízvilág

Töltsünk cukkinit!

Töltsünk cukkinit!