Villámvacsora
Receptek

Villámvacsora

E heti ajánlatom olyan könnyen elkészíthető, hogy akár kezdő konyhatündérek is bátran belevághatnak a folyamatba. Gyorsan elkészíthető vacsitippekre mindig szükség van. Ez most tipikusan ez a kategória.

Tükörtojás zsemlében sütve

Hozzávalók: annyi zsemle és tojás, ahányan vagyunk, plusz egy tojás, 2 ek olaj, sonka, kolbász, reszelt sajt, kakukkfű, só és bors ízlés szerint, 1 vöröshagyma

Elkészítés: Levágom a zsemlék tetejét. Kiszedem a puha belsejét és közben elkészítem a tölteléket. 1 tojást felverek, apróra felkockázok vagy lereszelek egy kisebb hagymát és hozzáadom, illetve teszek bele kb. 2 ek olajat, kockára vágott sonkát, sózom, borsozom, összekeverem. Mikor a zsemlébe kanalaztam a tölteléket, a tetejére ütök egy-egy egész tojást. Megszórom kakukkfűvel, és a sütőbe teszem a zsemléket. Mikor már félig kész, szórok rá sajtot és addig sütöm, míg a fehérje teljesen ki nem fehéredik. Mikor kész, a tetejét még sózom.
Variálni bátran lehet, egy-egy karika házikolbászt vagy füstölt szalonnát is csempészhetünk bele. A zsemle kívül ropogós, belül puha, kiváló reggeli vagy vacsora.

Nálunk igazán nagy sikere volt, elfogyott az utolsó morzsáig. Garantálom, Önnél is ez lesz a helyzet.

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Már rég ettünk ilyet

Már rég ettünk ilyet

Nem csak télen finom

Nem csak télen finom

Húsimádók előnyben

Húsimádók előnyben

Férfiak álomebédje

Férfiak álomebédje

Hozzászólás (0)