Hétvégi lovas sikerek
Sport

Hétvégi lovas sikerek

Jól rajtoltak a Határőr Dózsa SE versenyzői a bábolnai military versenyen a hétvégén, ahol 3 nemzet 110 lovasa mérte össze tudását. Az Egyesület 8 lóval és 4 lovassal állt rajthoz. Zsanán szombaton rendeztek díjugrató versenyt, ahol szép halasi helyezések születtek. A Nemzeti Lovardában Füzér Flóra két lóval is dobogós helyezést ért el.
Súlyos vereség a Békéscsabától (galéria)
Sport

Súlyos vereség a Békéscsabától (galéria)

Az első negyedórában volt partiban a Kiskunhalasi UKSC a vendég Békéscsabai DKSE-vel az NB II-es férfi kézilabda-bajnokság mérkőzésén. A Horváth István Sportcsarnokban a vizitálók minden csapatrészben felülmúlták a halasiakat.
Sziládys gólok a Kölyökligában (galéria)
Sport

Sziládys gólok a Kölyökligában (galéria)

Nyárias melegben rendezték meg a Bundzsák Dezső Sportközpontban a Kölyökliga fordulóit, amelyen a Szilády RFC két korosztályos csapata is pályára lépett. A halasiak négy mérkőzésen nyolc pontot és 22 gólt szereztek.
Országos döntőbe jutott a Bibó
Sport

Országos döntőbe jutott a Bibó

Bejutott a labdarúgás diákolimpia országos döntőjébe a Bibó István Gimnázium. A fiúk sikeresen szerepeltek a megyei döntőben, így ott lehetnek a legjobbak között a fináléban is. 
Az élre állt az UKSC (galéria)
Sport

Az élre állt az UKSC (galéria)

Fontos és szép győzelmet aratott az NB III-as kézilabda-bajnokságban a Kiskunhalasi UKSC serdülő csapata. Kiváló védekezésnek és harcos játékános köszönhetően legyőzte a listavezető Békéscsabát a Horváth István Sportcsarnokban, így a halasiak élre álltak a tabellán. 
29. Vári Kupa, szegedi győzelemmel (galéria)
Sport

29. Vári Kupa, szegedi győzelemmel (galéria)

Folytatódtak a sporthagyományok. Pénteken rendezték Halason a 29. Vári Kupát. Kilenc focicsapat mérte össze tudását. A futballmérkőzések a Bundzsák sportközpontban zajlottak, a nyitó- és záróünnepség a KSZC  Vári Szabó István Szakképző Iskolájában. Az intézményben sportos beruházásokba fognak, így jövőre már megújult pálya várja a versenyzőket.
Felnőttkorba lépett a Fazekas Kupa (galéria)
Sport

Felnőttkorba lépett a Fazekas Kupa (galéria)

Közel félszáz tornász szerepelt az idei, sorrendben 18. Fazekas Kupán. A házigazda iskola mellett érkeztek versenyzők Bajáról,  Izsákról, Kalocsáról, Szakmárról, Szekszárdról, Öregcsertőről és első alkalommal a Testnevelési Egyetem utánpótláscsapata is vállalta a megméretést. Közel tíz kategóriában pontozták a fiatalok teljesítményét. A hazaiak több kupát is itthon tartottak.
Juhász Tibor újra elnökségi tag
Sport

Juhász Tibor újra elnökségi tag

Április 18-án, Budapesten tartotta tisztújító közgyűlését a Magyar Lovas Szövetség a megújult Nemzeti Lovarda konferencia termében. Lázár Vilmost harmadszor, száz százalékos támogatottsággal választották ismét elnökké. Kiskunhalasi sportdiplomáciai siker, hogy Juhász Tibort (címképen)  ismét jelölték az elnökség tagjának és a szavazáson újabb öt évre szóló mandátumot kapott szerdán.
Jól futó megyei rendőrök
Sport

Jól futó megyei rendőrök

A Gaja-völgyi Tájcentrum területén rendezték április 18-án a Belügyminisztérium 2018. évi Országos Terepfutó Bajnokságát. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság együttese (férfi-női, egyéni versenyzői és csapatai) összesítésben az ötödik helyet szerezte meg. A rendészeti versenyzők között több kiskunhalasi futó is rajthoz állt, erősítve ezzel a megyei csapatot - tudatta szerkesztőségünkkel a helyieket beszervező Tabajdi József Nándor, BSI futónagykövet.