Nemzetközi verseny május 1-jén
Sport

Nemzetközi verseny május 1-jén

A részben megújult és további fejlesztésekre váró Hirling József Lovaspark sokoldalú műsorral várja a látogatókat az új esztendőben - derül ki a bázis honlapján. Bár jellemzően lovasélet folyik a bázison számos, a szabadidős elfoglaltság széles skáláját felvonultató programokkal tűzdelte meg éves naptári tervét a szervező stáb 2019-ben. Így tehát lovas és nem lovas is megtalálja a számításait a lovasparkban.
Elhunyt Bánfi Zoltán
Sport

Elhunyt Bánfi Zoltán

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Bánfi Zoltán a Kiskunhalasi Játékvezető Testület megbecsült tagja. Előző héten - csakúgy mint éveken keresztül mindig, ha hívták - még mérkőzéseket vezetett a Szilády RFC tornáján. A sípmestert 69 éves korában érte a halál.
A kicsik jöttek, láttak, győztek (galéria)
Sport

A kicsik jöttek, láttak, győztek (galéria)

Eredetileg nem indult volna a X. Szilády-Merkbau Kupán az RFC U8-as csapata, azonban a szegediek távolmaradása okán gyorsan összekapták magukat Kárász Zsolt tanítványai. Nem is akárhogyan sikerült ez, ugyanis a kicsik, egy évvel idősebb társaik közül is kitűntek, sőt a döntőben sem engedték ki kezükből a győzelmet. A díjakat, elismeréseket Knáb János, a Merkbau Kft. ügyvezető-tulajdonosa, valamint Farkas Dániel alpolgármester, valamint Kárászné Botka Nóra egyesületi elnök adta át.
A döntőben is bármi áron, Szilády Áron! (galériákkal)
Sport

A döntőben is bármi áron, Szilády Áron! (galériákkal)

Szenzációs mérkőzéseket hozott a XII. Szilády Kupa utolsó napja. Két találkozón is büntetőrúgások döntöttek, a fináléban pedig egy óriási fordításnak lehettek tanúi a lelátókat megtöltő nézők. A Szilády - Dékáni döntőben hosszú perceken át a Dékáninak állt a zászló, de a házigazda hatalmas hajrával aratott fölényes győzelmet. A lányoknál meglepetés eredmény született, a tavaly még a pofozógép szerepét játszó II. Rákóczi nyerni tudott a Szilády ellen.
Szilády Kupa: három halasi a legjobb négy között (galéria)
Sport

Szilády Kupa: három halasi a legjobb négy között (galéria)

Izgalmas mérkőzésekkel folytatódott a XII. Szilády Kupa, amelyen a szombati napon már komoly volt a tét. Eldőlt, hogy a halasi középiskolák közül három (Szilády, Bibó, Dékáni) jutott be a legjobb négy közé, ahová rajtuk kívül még a jó focit bemutató Nowy Sacz került. A nap mérkőzését a Tekó és a Szilády játszotta, a csapatok megosztoztak a pontokon így eldőlt, hogy a II. Rákóczinak selejtezőt kell játszania a továbbjutásért, amelyet azonban elvesztett. A kupavédő Bibónak a legjobb a mérlege, eddig három győzelme mellett egyetlen döntetlen volt.
A Felsőváros megvédte a tavalyi elsőségét (galéria)
Sport

A Felsőváros megvédte a tavalyi elsőségét (galéria)

Megvan az első nyertese az idei Szilády Kupának. Az általános iskolák küzdelmében a délelőtti selejtezőket követően délután már a helyosztókat játszották. A Felsővárosi Általános Iskola óriási fordítással legyőzte a döntőben a nagyot küzdő házigazdát, ezzel megvédte tavalyi elsőségét. A harmadik hely Soltvadkertre került. 
Elkezdődött a XII. Szilády Kupa (galéria)
Sport

Elkezdődött a XII. Szilády Kupa (galéria)

Újkori történetének második, a korábbi évek labdarúgótornáit beleszámítva a tizenkettedik állomásához érkezett a Szilády Kupa. Az általános-, valamint a középiskolák, valamint a női csapatok részére kiírt sportesemény péntektől vasárnapig tart a Dékáni-sportcsarnokban. Az ünnepélyes megnyitóra és a nyitómérkőzésre megteltek diákokkal, focibarátokkal a lelátók. A nap meccsét a Dékáni és a Szilády játszotta.
Sikeres év, Csáki Öcsi díj
Sport

Sikeres év, Csáki Öcsi díj

Évértékelőt tartott a Stúdió 2000 TSE. Sikeres esztendőt zártak és nagyok az idei elvárások - tudtuk meg juhász Ágnestől a klub művészeti vezetőjétől. Az egyesület 2018 évben is megfeszített tempóban dolgozott, az egyre nehezedő körülmények között is. Ez évben 51 fő igazolt versenyző és 34 fő utánpótlás gyermek készült a különböző fellépésekre, hazai és nemzetközi versenyekre és hozott sok sikert az egyesületnek. A vezetői értékelést az alábbiakban olvashatják.
Mozgalmas évindító a halasi ökölvívóknál (galéria)
Sport

Mozgalmas évindító a halasi ökölvívóknál (galéria)

Az elmúlt időszakban csatlakozók is ott voltak a Halasi Box Club első idei edzését. A Szent Imre utcai teremben a nyitótréningen részt vettek az egyesülettel baráti kapcsolatot ápoló kiskőrösi ökölvívók is. Varsányi Vera elnök köszöntőjében elhangzott, hogy idén is nyitva áll a lehetőség azok előtt, akik ki szeretnék próbálni ezt a kemény sportot.