Jován Richárd (Roche) nyert 130-on (galéria)
Sport

Jován Richárd (Roche) nyert 130-on (galéria)

Remek időjárás, tíz versenyszám és százhatvanhét start az országos minősítő díjugrató verseny első napján Kiskunhalason. A legnehezebb, 130 cm-es versenyszámot Jován Richárd  (Mezőhegyesi Ménes KH SE) Roche nevű lován (címképen) nyerte. Több helyi siker született. A rendezők megemlékeztek a kedden, 83. életévében elhunyt Matajsz János egyéni és csapatbajnok, válogatott halasi lovasról.
Európa-kupára készülő lovastusázók
Sport

Európa-kupára készülő lovastusázók

Neves szakemberek tartanak egy hetes edzőtábort az augusztus első hétvégéjén Németországban megrendezendő lovastusa Európa Kupán (EK) induló magyar válogatott lovasoknak a Hirling József Lovasparkban. A formába hozó összetartás végén tesztelik is a sportolókat és lovaikat a szövetségi vezetők, mert startolnak a holnap Halason  kezdődő háromnapos országos minősítő díjugrató versenyen.

A Kalocsával kupázik a Faddikorr-KFC
Sport

A Kalocsával kupázik a Faddikorr-KFC

Sorsoltak a Magyar Kupában, megvan a Faddikorr-Kiskunhalasi FC ellenfele az első fordulóban. A halasiak augusztus 3-án hazai pályán fogadják a Kalocsa csapatát. 
Világbajnokságra hangolva
Sport

Világbajnokságra hangolva

Somlai Gábor városunk világklasszis szenior mellúszója már teljes erővel az augusztusi, Dél-Koreában sorra kerülő korosztályos világbajnokságra készül. Ennek a világeseménynek szenteli mindennapjait, folyamatosan gyakorol, tornázik, gimnasztikázik és természetesen rója a hosszokat a halasi uszodában.
Ütős tábor, ahol sokat mosolyognak (galéria)
Sport

Ütős tábor, ahol sokat mosolyognak (galéria)

Jó helyen vannak azok a gyermekek, akik részt vesznek az idei Ütős Táborban, amelynek szervezője a Halasi Box Club. Az érdeklődők nemcsak a sportág alapjaival ismerkedhetnek meg öt nap alatt, hanem egyéb programokat is rendeznek számukra.
15 csapat a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban
Sport

15 csapat a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban

Biztossá vált, hogy az új idényben továbbra is Márton Zsolt (címképünkön) irányítja a Faddikorr Kiskunhalasi FC megyei I. osztályú labdarúgó csapatát, a napokban pedig az is eldőlt, hogy Bács-Kiskun megyében 15 csapat szerepel az első osztályú bajnokságban a 2019/2020-as versenyidényben.
Országos bajnokságon úsztak a halasi cápák
Sport

Országos bajnokságon úsztak a halasi cápák

Négy egyéni csúccsal zárták a Kiskunhalasi Úszó és Gyógyúszó Egyesület versenyző a cápa korosztály számára megrendezett országos bajnokságot Debrecenben. Csontos Kristóf tanítványai közül hárman, hat versenyszámban teljesítették az induláshoz szükséges szintidőt.
Stúdiós világranglista pontok Riminiből
Sport

Stúdiós világranglista pontok Riminiből

Július 13-án és 14-én rendezték a WDSF (Táncsport Világszövetség) Grand Slam Standard és Latin táncversenyt Riminiben, Az Expo Centrumban megtartott versenytánc fordulón egy halasi páros is parkettre lépet. A Studió 2000 TSE egyik legkiválóbb kettőse,  Miha Zarjev (Valcer) és Karcagi Laura (Studió 2000 TSE) a latin táncokban mérették meg magukat és a legjobb 24 páros közé értek - tudatta Juhász Ágnes a halasi klub művészeti vezetője. (címkép fotó Josef Cech)
(►) Lejátszotta első edzőmeccsét a  KFC
Sport

(►) Lejátszotta első edzőmeccsét a KFC

Két ellentétes félidőt láthatott az, aki kilátogatott szombaton délelőtt a Bundzsák Dezső Sportközpontba, ahol a Faddikorr-Kiskunhalasi FC lejátszotta első felkészülési mérkőzését. Az ellenfél a Bácsalmás volt, amely az első 45 percben bizony meglepte a halasiakat és könyörtelenül kihasználták a hazaiak minden hibáját. A szünet után a KFC dominált, megjöttek a gólok is, több újonc kapott bemutatkozási lehetőséget.