Megyei döntősök a Sziládys Viperák
Sport

Megyei döntősök a Sziládys Viperák

Eredményesen szerepeltek a Sziládys Viperák a kosárlabda  diákolimpia területi selejtezőjén Baján. A lányok ezzel bekerültek a megyei döntőbe, amelynek Kecskemét lesz a házigazdája a hónap végén.
A Nemzeti Lovardában díjazták őket
Sport

A Nemzeti Lovardában díjazták őket

A hétvégén rendezte meg éves közgyűlését a Magyar Lovassport Szövetség Díjugrató Szakbizottsága  a megújult Nemzeti Lovarda egyik konferenciatermében. A 2017-es évben elért eredményeiknek köszönhetően a legjobbakat ismerték el, közöttük két kiskunhalasi érintettel, Weinhardt Virággal (balról második a címképen) és Füzér Gáborral.
A Szilády nyerte a Merkbau Kupát (galéria)
Sport

A Szilády nyerte a Merkbau Kupát (galéria)

A pálya kisebb, azonban a lelkesedés óriási volt a IX. Merkbau Kupán a Buborékban, amelyen hat csapat küzdött egymásssal. A 2011-ben születettek számára kiírt focitornán a Szilády RFC kék fantázianevet viselő válogatottja szerezte meg az első helyet, a Szilády sárga a harmadik volt.
A „sírból” hozta vissza a Retro
Sport

A „sírból” hozta vissza a Retro

Vasárnap a rájátszás harmadik fordulójával folytatódott a Connextion Kupa Városi Teremlabdarúgó Bajnokság a Bibó-gimnáziumban. A forduló legnagyobb meglepetését a CorsoVerona-Retro (fotónkon) okozta, a Cel FC szinte „átgázolt” a Feromax csapatán a Rose FC pedig 0-2-ről nyert és hozta a papírformát.
Bibós győzelem a Szilády Kupán (galéria)
Sport

Bibós győzelem a Szilády Kupán (galéria)

Három halasi iskola jutott a Szilády Kupa legjobb négy csapata közé Az álomdöntőt remélők már az elődöntőben megnézhették a Szilády és a Bibó mérkőzését, ahol drámai csatában hetesekkel a bibósok jutottak tovább. A másik ágról, némi meglepetésre, de teljesen megérdemelten a Dékáni került be a fináléba. A kupa sorsáról egyetlen gól döntött, így Pocsai Ákos emelhette magasra a serleget. A lányoknál Szilády győzelem született egy gólzáporos, sima meccsen.
Fazekas-iskola: három megyebajnoki cím (galéria)
Sport

Fazekas-iskola: három megyebajnoki cím (galéria)

A tornász diákolimpia megyei döntőjének a Fazekas Mihály Általános Iskola volt a házigazdája. A halasiak három kategóriában nyertek aranyérmet, e mellett még egy második helyet is sikerült szerezniük. A sikeres szereplés azt jelenti, hogy továbbjutottak a területi döntőre.
A Szilády és a Bibó a legjobb négy között (galéria)
Sport

A Szilády és a Bibó a legjobb négy között (galéria)

A házigazda Szilády Áron Református Gimnázium három győzelemmel és egy döntetlennel jutott be a legjobb négy közé a XI. Szilády Kupán. Ott van még a vasárnap reggeli eldöntőben a Bibó István Gimnázium is, amely magabiztosan verte a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnáziumot és Szakgimnáziumot a továbbjutásért vívott szombat esti mérkőzésen. Ugyancsak a döntőért meccselhet a kecskeméti Katona József Gimnázium, a Tomori - Dékáni találkozót vasárnapra halasztották.
Kicsihuszár Tanoda
Sport

Kicsihuszár Tanoda

A Kiskunhalasi Lovasbandérium 2018-ban is folytatatja a hagyományok ápolását és több újdonsággal készül az érdeklődők számára. Ezek közül az első a havonta megrendezésre kerülő "Kicsihuszár Tanoda", amelynek első eseménye január 13-án 9 órától vette kezdetét a Hirling József  Lovasparkban. Rózsahegyi Róbert a bandérium elnöke és egyik tisztje, a szintén egyesületalapító Miklósszegi  Ferenc irányítása mellett tucatnyi gyermek ismerkedett a lovas élet alapjaival szombat délelőtt.
A Felsővárosé az első kupa (galéria)
Sport

A Felsővárosé az első kupa (galéria)

Megvan a XI. Szilády Kupa első győztese. Az általános iskolásoknak kiírt megméretésen négy csapat lépett pályára a Dékáni sportcsarnokban. A Felsővárosi Általános Iskola a döntőben verte a házigazdát, így Lengyel Szabolcs csapatkapitány emelhette magasba a serleget.