26 páros a Stravia Kupa Baksa László Emlékversenyen (galéria)
Sport

26 páros a Stravia Kupa Baksa László Emlékversenyen (galéria)

Három erőcsoportban, 26 páros lépett pályára a Stravia Kupán, amely egyben a X. Baksa László Emlékverseny is volt. A tragikus balesetben elhunyt legendás klubelnök emléke előtt tisztelegtek a szervezők. A hangulatos megméretésre az ország szinte minden tájékáról érkeztek a sportág szerelmesei.

2011. áprilisában tragikus közlekedési balesetben életét vesztette Baksa László. A Halasi Tenisz Club elnökére, a Stravia Kft. néhai ügyvezetőjére azóta is megemlékeznek volt munkatársai, klubtársai. Már tizedik alkalommal rendezték meg a Baksa László Emlékversenyt, amely idén Stravia Kupa is volt. Egy évvel ezelőtt 20, idén már 26 páros nevezett a megméretésre az ország szinte minden tájékáról. Az időjárásra sem lehetett panasz. Az eseményt ismét megtisztelte jelenlétével Huszák János, a névadó vállalkozás ügyvezetője és Ürmös Anita cégvezető is.

Három erőcsoportban zajlottak a küzdelmek. Az A-csoportban a Kocsis József Maráczi Gergő kettős nyert az Oroszi János Károlyi Tibor és az Árr Richárd Csalló János duót megelőzve. A B-csoportban a Skoumal Gergő Lantai Zoltán páros diadalmaskodott, második volt a Szőke Éva Telek Zsolt kettős, a harmadik helyen pedig a Zsán-Klucsó Ferenc Birgés Bende duó zárta a versenyt. A C-csoportban a Máriássi Eszter Csanádi Zsolt páros nyert, második volt a Szabó Sándor Velez Róbert, a harmadik pedig az Elek-Szabó Izabella Elek Róbert. A MOL Nyrt. különdíját vehette át Franczia Imre, a Halasi Tenisz Club elnöke a Baksa László Emlékverseny szervezéséért.