A Felsővárosi-iskola nyerte a Bernáth Kupát (galéria)
Sport

A Felsővárosi-iskola nyerte a Bernáth Kupát (galéria)

Öt csapat részvételével rendezték meg a Bernáth Kupát általános iskolás focicsapatok részére. A házigazda kollégium ezúttal saját, rekortánborítású sportpályáján rendezhette meg a labdarúgótornát, ahol a Felsővárosi Általános Iskola diadalmaskodott.

- Eljött végre az alkalom, hogy mi is, saját pályán tudjuk megrendezni a Bernáth Kupát. Talán kicsit túltekertük a termosztátot, de a szép játéktér kárpótolhat mindenkit - mondta köszöntőjében, viccesen a kánikulai hőségre utalva Nagy Ernő, a Bernáth Lajos Kollégium igazgatója. Az idei tanévben átadott rekortánpályának köszönhetően nem más helyszínen volt házigazda az intézmény. A 19. alkalomra a Fazekas Mihály Általános Iskola, a Felsővárosi Általános Iskola, a Kertvárosi Általános Iskola, a Központi Református Általános Iskola és természetesen a Bernáth-kollégium nevezett csapatot.  

A rekkenő hőségben derekasan helytálltak a fiúk. A szervezők és az edzők is ügyeltek a kellő hosszúságú pihenőkre, valamint a folyamatos folyadékbevitelre. Minden csapatra négy mérkőzés jutott, az elsőség kérdése a Felsőváros és a Fazekas között dőlt el, előbbi javára. A bronzérmet a Központi, a negyedik helyet a Bernáth, míg az ötödik helyet a Kertváros szerezte meg. (Összefoglaló a jövő keddi Sportmagazinban.)