A házigazda, a Tekó és a Dékáni is veretlen maradt a Szilády Kupa nyitónapján (galéria)
Sport

A házigazda, a Tekó és a Dékáni is veretlen maradt a Szilády Kupa nyitónapján (galéria)

A házigazda és a Szeged mérkőzésével rajtolt a tizenharmadik alkalommal megrendezett Szilády Kupa. A halasi iskolák meccseire rendre megteltek a lelátók és a drukkerek fergeteges hangulatot teremtettek a Dékáni-sportcsarnokban. A Szilády két győzelemmel kezdte a tornát, a halasi iskolák közül a Dékáninak és a Tekónak is hasonló a mérlege. Holnap eldől, hogy melyik csapatok kerülnek a legjobb négy közé.

Tíz középiskolás csapat szerepel a tizenharmadik alkalommal megrendezett Szilády Kupán. Pénteken fél egykor, teljesen megtelt lelátók előtt kezdődött a kispályás labdarúgótorna, a felsorakozott csapatokat Édes Árpád elnök-lelkész és Varga Judit igazgatónő köszöntötte. Utóbbi elárulta, a sziládys meccseken mindenképpen a lelátón, a diákok között szurkol majd a házigazda sikereiért. Erről egyébként már az első találkozón meggyőződhettünk. A fitneszbemutatókat követően útjára indult a labda, a hagyományok szerint a rendező iskola meccselt, ezúttal a szegediek ellen léptek pályára Zákány Sándor tanítványai.

A hangulat fergeteges volt, a sziládys szurkolók nagyon készültek a kupára. Vuvuzela, dob, megafon is volt a kellékek között, a folyamatos drukkolás, rigmusok mellett a diákok akkor voltak a leghangosabbak, amikor kedvenceik gólt szereztek. Erre a nyitómeccsen háromszor volt alkalmuk, ugyanis ennyiszer vették be a hazaiak a vendégek kapuját. A vezetést megszerezte a Szilády, de a szegediek fordítottak, majd a halasiak nagyon megnyomták a végét. Előbb egalizálták az eredményt, majd a győztes találat is megszületett. Nem csoda, hogy óriási volt az öröm a lelátón és a pályán egyaránt. 

A folytatásban a többi halasi iskola is pályára lépett. A II. Rákóczi magabiztos győzelmet aratott a Nowy Sacz ellen, majd a halasi rangadón könnyed játékkal 5-0-ra múlták felül a Várit. Dózsa Zsolt csapata ezzel a tornával hangol a három hét múlva esedékes Rákóczi Kupára. Két győzelemmel nagy lépést tettek a továbbjutás felé. A Krampusz Kupa ezüstérmese, a Dékáni előbb a Várit ütötte ki 6-0-ra, majd a második meccsükön még ezt is felül tudták múlni Plichta Dominikék. A kecskeméti Piarista-gimnázium ellen 8-0 volt az eredmény. Holnap Tekó - Dékáni rangadó dönthet majd a csoportelsőségről. A Bibó-gimnázium 2-1-es győzelemmel kezdett, késő délután viszont következett a nap rangadója a Szilády ellen. Volt zaj a csarnokban...

Már a találkozó elején látszott, hogy mindkét csapat komolyan veszi a meccset. Mindkét oldalon voltak helyzetek, látszott, egy hiba, egy gól dönthet a három pont sorsáról. A második félidő hajrájában aztán Varga Dávid megszerezte a vezetést a hazaiaknak. Válaszul Molnár Csaba lehozta kapusát és vészkapussal játszott tovább, mindent egy lapra feltéve. Nyomott a Bibó, de nem sikerült az egyenlítés. A Szilády behúzta a második győzelmét is, így együtt ünnepelhetett a közönségével. Eredmények: Szilády - Szeged 3-2, Dékáni - Vári 6-0, II. Rákóczi - Nowy Sacz 2-0, Bibó - Baksay 2-1, Vári - II. Rákóczi 0-5, Szilády - Bibó 1-0, Szeged - Baksay 5-3, Dékáni - Piarista-gimnázium 8-0. Holnap 9 órától zajlanak a mérkőzések.